O muncitoare din Abrud: «Şefii italieni ne tratau ca pe animale»


    Maria Coniag spune că e mult mai liniştită după ce şi-a dat demisia
Maria Coniag spune că e mult mai liniştită după ce şi-a dat demisia

„Porca miserabila" sau „curva romena" sunt expresii auzite de angajatele de la Filatura de Bumbac din Abrud de zeci de ori în cursul unei zile. Atmosfera de la serviciu şi salariile mizere de fabrica de confecţii au ieşit la iveală după ce Mihaela Truţă, fosta şefă a serviciului de resurse umane , s-a sinucis pe 18 septembrie.

Una dintre angajatele de la Filatura de Bumbac din Abrud, care nu a mai suportat stresul de le serviciu, este Maria Coniag, în vârstă de 41 de ani. Ea a demisionat în 10 septembrie. A lucrat la Filatura de Bumbac de când au venit italienii, în 1999.

"Până anul acesta nu a fost rău. Luam şi nouă milioane de lei pe lună şi nu se purtau aşa de rău cu noi. Ne plăteau şi orele suplimentare", a spus Maria Coniag.

Toate acuzele ei sunt îndreptate împotriva Brigidei Guarise, acţionar al societăţii, care a venit în fabrică la începutul anului. "Nu a fost atât problema banilor, cât a stresului. Venea în spatele nostru şi urla la noi tot timpul. Din «porca miserabila» nu ne scotea toată ziua. Îţi dădea o normă care să nu se poată facă şi ca să ne poată tăia din salariu. Oricum, mai mult de patru milioane nu luam. Nu am mai rezistat şi mi-am dat demisia. Trebuia să iau medicamente ca să pot rezista", a spus Maria Coniag.

Brigida Guarise şi ceilalţi patroni italieni au refuzat să comenteze acuzaţiile fostei angajate. "Ceea ce se lucrează peste program se plăteşte conform normelor legale. În privinţa stresurilor, e problema fiecăruia", a spus unul dintre patroni.

Mihaela a murit din cauza slujbei

Mihaela Truţă (46 de ani), şefa serviciului de resurse umane din cadrul societăţii Filatura de Bumbac SA din Abrud, s-a spânzurat vineri, 18 septembrie 2009, după ce cu o zi înainte i se refuzase demisia de la locul de muncă.

Mihaela era în concediu medical de o săptămână şi a mers să îşi dea demisia, motivând că nu mai poate rezista suprasolicitării psihice. A fost refuzată pe motiv că trebuie să se găsească un înlocuitor. Femeia a fost găsită de soţ, dimineaţa, spânzurată de o grindă.

Soţul Mihaelei Truţă vrea dreptate

Soţul Mihaelei Truţă vrea să dea în judecată firma la care a lucrat soţia sa. Vasile Truţă a declarat că le-a mai acordat patronilor italieni de la Filatura de Bumbac din Abrud câteva zile pentru a recunoaşte că din cauza lor s-a spânzurat Mihaela.

"M-au chemat la firmă şi şi-au cerut scuze pentru că nu au putut să vină la înmormântare. Le-am cerut să îşi asume responsabilitatea pentru moartea soţiei mele dar au refuzat. Le-am mai dat răgaz câteva zile, după care îi voi da în judecată", a spus Vasile Truţă.

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
cub vica blochina png
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
ceai somn jpg
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea