Oprescule, faci şi tu ceva în oraşul ăsta?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În primele zile ale lunii martie, muncitorii s-au pus pe săpat şanţuri. Era în primăvara anului 2007. La trei ani de la prima lovitură de târnăcop, Centrul Vechi este aşa cum l-am lăsat atunci: plin de capcane şi cu gropi la tot pasul.

Primăria Generală are o sumedenie de scuze pentru eşecul înregistrat în procesul de restaurare a zonei istorice. Nici una nu justifică preţul imens plătit de bucureşteni: 40 de milioane de euro care au intrat în pământ şi aproape patru ani de trai printre ruine.

Şi asta nu e totul, fiindcă şi alte mari proiecte sunt amânate sau abandonate în sertarele edililor. Unul dintre ele este pasajul subteran de la Piaţa Presei, mândria primarului Sorin Oprescu. A promis că-l începe şi-l termină în acest an, cât ai zice peşte.

Altul e parcajul subteran de la Universitate. Ghinion, şi acesta a fost amânat. Stadionul Naţional, care trebuia inaugurat în toamna acestui an, va fi gata abia în primăvara anului viitor din cauza unor lucrări suplimentare la acoperişul rabatabil.

Nici atunci lucrarea nu va fi completă, ci va necesita licitaţii pentru refacerea infrastructurii din jurul arenei, pentru construirea unei parcări de 3.000 de locuri, dar şi pentru angajarea unei firme care s-o administreze.

Centrul Istoric. *promis în iulie 2010, *va fi gata în decembrie 2010

simeon stalpnicul png

Parcarea de la Universitate. * promisă în acest an, * nu au început lucrările

Pasajul de la Piaţa Presei. * promis în 2010, * nu a fost început încă

Aqua Park Tineretului. * promis în iulie 2010, * abandonat în fază de proiect

Răzvan Pintilie, 41 de ani:

simeon stalpnicul png

Cred că Stadionul Naţional şi Centrul Istoric trebuie finalizate de urgenţă, fiindcă oraşul nu are nimic emblematic. Sunt două lucrări care vor aduce venituri la bugetul local.

Sorana Pintilie, 35 de ani:

simeon stalpnicul png

Cred că e specific românesc să promiţi şi să nu te ţii de cuvânt. Nu cred că anul acesta o să apucăm să ne plimbăm prin Centrul Istoric fără să riscăm să ne rupem picioarele.

Ovidiu Stoica, 23 de ani:

simeon stalpnicul png

Singurul lucru cu adevărat valoros e Centrul Vechi al oraşului. Patrimoniul e irecuperabil dacă nu-l protejăm. Nu mă interesează stadioanele sau parcajele lor supraetajate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cristo velato sansevero jpg
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
pipe jpg
Obezitate FOTO Shutterstock jpg
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net