Patronul Doroftei găteşte pentru clienţi

Ultima actualizare:
Galerie doroftei
Galerie doroftei

Uf, greu mai e să munceşti în pub-ul patronat de o vedetă! Reporterul nostru, Emil Simionescu, a simţit asta pe pielea lui după ce a făcut curat lună şi a servit la mese în restaurantul de fiţe pe care Moşul, fostul pugilist Leonard Doroftei, îl are în inima Ploieştiului.

„Băietee, o halbă, te rog! Dar mai repede că mi-e sete!". La orele prânzului, astfel de îndemnuri, care-i vizează pe chelneri, se fac auzite foarte des din dreptul celor 50 de mese câte sunt aliniate în cârciuma de cinci stele din Ploieşti a campionului mondial la categoria semi-uşoară Leonard Doroftei.

Doroftei, în rol de chelner -FOTO

Mircea Badea, box la bustul gol alături de Doroftei - VIDEO

Moşule, ce tânăr eşti! Doroftei la cota 40!

Doroftei: «Eu nu luam  prafuri, beam o bere!»

Are 25 de angajaţi şi toţi se străduiesc să le facă pe plac clienţilor. Printre ei, îmbrăcat într-un tricou galben, pe care sunt inscripţionate însemnele şcolii de box condusă de Doroftei, nimeni altul decât subsemnatul.

Am servit clienţii de la cele 50 de mese din restaurant

simeon stalpnicul png

Am trecut în spatele barului, am umplut, sub privirile vigilente ale fostului pugilist, halba de bere iar apoi i-am pasat-o chelneriţei, care s-a grăbit să o ducă la masă.

Cele 3 ore petrecute sub acoperişul pub-ului ploieştean mi-au dat serioase bătăi de cap pentru că am făcut şmotru în cei peste 200 mp cât măsoară barul.

Am curăţat de praf toate obiectele care decorează localul

simeon stalpnicul png

În răstimpul cât am şters de praf zecile de tablouri, reprezentându-l pe Dorof­tei în focul luptei din ring, sau sumedenia de trofee câştigate în cariera de pugilist profesionist, nu am fost scăpat din ochi de Moşu.

„Trebuie să te mişti cât mai repede să nu laşi clientul să te aştepte. La mine, obişnuiesc să vină nu doar oameni simpli, ci şi politicieni, sportivi sau vedete din show bizz", îmi mărturiseşte el şi se grăbeşte să-mi înşire o listă cu nume: Cosmin Guşă, despre care îmi povesteşte, râzând, că a oprit un autocar plin cu europarlamentari pentru a-i vizita pub-ul, Ivan Patzaichin, fotbaliştii Gică Hagi, Tibor Selymes şi Gică Popescu, sau căpitanul echipei de handbal „Steaua", Viorel Mazilu.

La plecare, Moşu mi-a mulţumit şi mi-a promis că îmipăstrează un post

simeon stalpnicul png

„Le place foarte mult mâncarea gătită de cei doi bucătari ai mei", mi se dăstăinuie Moşu, care se şi oferă să îmi deconspire unul din secretele bucătăriei pub-ului pe care-l conduce.

„Eu nu ştiu să gătesc decât ouă ochiuri şi „Plăcerea campionului". Cu ultima mă mândresc pentru că este felul de mâncarea inventat de mine şi a devenit preferatul clienţilor", spune Doroftei.

«Plăcerea campionului»

În timp ce găteşte, Moşu îmi explică şi care este reţeta „Plăcerii campionului".

„Câte 100 de grame de carne de pui, porc şi vită, tocată mărunt şi pusă la prăjit în tigaie. O mână de ciuperci, ca să dea gust mâncării, ceapă şi ardei iute perpelite la foc mic până prind culoare rumenie. Totul se stropeşte cu vin alb. Se serveşte cu mămăliguţă şi este delicioasă", mă asigură celebrul pugilist.

Halba de bere, 4 lei

Iată câteva exemple de preţuri din restaurantul lui Doroftei

* ciorbe (vită, pui, burtă, cocoş cu tăiţei) - între 9 şi 12 lei

* pui cu smântână şi ciuperci (200/250 gr) - 18 lei

* desert (papanaşi cu smântână) - 12 lei

* halba de bere - între 4 şi 5 lei

Vezi aici mai multe imagini


    Galerie doroftei
Galerie doroftei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net