Patru milioane de cazuri de gripă porcină în România, anul viitor

"În total, estimăm ca patru milioane de români care se vor infecta cu virusul A/H1N1, însă nu ne facem probleme, deoarece vom avea suficiente doze de vaccin şi de antivirale. Vor fi cinci milioane de doze în prima tranşă de vaccinuri, până la sfârşitul anului, după care Institutul Cantacuzino va produce lunar un milion de doze", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Geza Molnar.

Copiii din unităţile şcolare vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine doar cu acordul părinţilor, iar gravidele doar la cerere, în cadrul campaniei care va începe la 1 decembrie, potrivit oficialului.

"Toţi minorii din şcoli vor fi vaccinaţi doar cu acordul părinţilor, iar studenţii şi gravidele vor putea opta dacă vor să fie vaccinaţi sau nu. În orice caz, Institutul Cantacuzino va produce în prima tranşă cinci milioane de doze de vaccin Cantgrip", a spus dr. Geza Molnar.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine, Ministerul Sănătăţii are în plan vaccinarea a trei milioane de copii instituţionalizaţi. Preşcolarii, elevii şi studenţii vor fi vaccinaţi gratuit împotriva gripei porcine.

De asemenea, cu prioritate va fi vaccinat personalul care lucrează în domenii precum apărare, graniţe, aeroporturi, hidrocentrale şi personalul medico-sanitar.

"Campania de vaccinare a populaţiei se va desfăşura concomitent cu finalizarea producţiei de vaccin şi în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ceea ce înseamnă acoperirea a 20% din populaţie", a declarat, la începutul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 333. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
infidelitate jpeg
image
image
image
image
image
image
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg