Poliţiştii greci, acuzaţi că au torturat un imigrant ilegal

Ultima actualizare:

Muhammad Kamran Atif, un pakistanez de circa 20 de ani, a fost arestat pe 28 septembrie după ce a atacat cu un cuţit un conaţional, a precizat poliţia într-un comunicat.

Atif a fost eliberat condiţionat la 1 octombrie, după ce a fost inculpat pentru tentativă de omor, şi a fost găsit mort vineri de fratele său Navit.

Lovit cu bastonul şi torturat cu electroşocuri

Rudele şi apropiaţii imigrantului susţin însă că acesta a fost lovit cu bastonul şi torturat cu electroşocuri după arestare. Potrivit acestora, lui Muhammad Kamran Atif i-a fost frică să se prezinte la un spital după eliberare, întrucât era imigrant ilegal.

Protestul a fost condus de doi parlamentari ai Coaliţiei de stânga de opoziţie şi de Petros Constantinou, responsabil al organizaţiei "Uniţi împotriva rasismului".

Poliţia din Atena neagă acuzaţiile rudelor victimei

Constantinou a declarat pentru AP că şeful secţiei de poliţie din cartierul Nikea, unde a fost deţinut Atif, a spus unei delegaţii trimise de protestatari că poliţia a folosit forţa în timpul arestării, dar a negat că arestatul ar fi fost supus unor rele tratamente.

Autopsia oficială a stabilit că Muhammad Kamran Atif a murit din cauza unui edem pulmonar, iar cauza morţii urmează a fi stabilită. Petros Constantinou susţine însă că, în urma presiunilor publice, autorităţile au fost de acord ca o a doua autopsie să fie efectuată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
image
actualitate.net
image
actualitate.net