Preşedintele Maltei a confundat România cu Bulgaria

"Ambele ţări sunt situate strategic, noi în Mediterană, în extremitatea sudică a Uniunii Europene, Bulgaria (referindu-se la România - n.r.) în partea de est, şi putem împărtăşi experienţa, ne putem ajuta reciproc, pentru ca investitorii să poată veni în Malta, iar oamenii de afaceri maltezi să vină aici şi să ofere şi să înveţe din experienţa României, dar şi din ţările vecine României: Ucraina, Bulgaria, Ungaria.

Acestea sunt totodată oportunităţi de investiţii. Şi, de asemenea, românii pot profita de oportunităţile de investiţii din Malta, dar şi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu", a spus, în limba engleză, George Abela, potrivit Mediafax.

El a mai spus că Traian Băsescu i-a oferit, în timpul convorbirilor oficiale, o perspectivă asupra a două probleme specifice cu care România se confruntă în interiorul Uniunii Europene: aspiraţia României de a adera la Spaţiul Schengen şi problema legată de cetăţenii romi.

"Referitor la chestiunea Schengen, l-am asigurat pe domnul preşedinte că cele două chestiuni, cea legată de Spaţiul Schengen şi cea legată de minoritatea romă, sunt separate. Trebuie să fim foarte atenţi, ca state membre ale Uniunii Europene, să evităm crearea unor precedente periculoase. Avem o tradiţie puternică de cooperare strânsă cu România, la nivel bilateral, multilateral şi regional", a adăugat Abela

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg
cub codruta filip png
cub monica anghel png
Nicolae Balcescu jpg
Luis Suarez FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg