«Răzvane, rămâi, dar schimbă ceva!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fără a ţine cont de ce urma să se întâmple la meciul cu Franţa, conducerea FRF i-a propus lui Răzvan Lucescu prelungirea contractului de selecţioner pe încă patru ani.

Oficialii vor însă ca Lucescu să creeze o nouă naţională, care să se califice la CM din Brazilia. „Eu i-am făcut o ofertă şi acum aştept răspunsul său. Suntem mulţumiţi de cum munceşte, iar România e acum în construcţie", a declarat Mircea Sandu, cel care vrea să îi dea lui Răzvan Lucescu 30.000 de euro pe lună până în 2014.

„Ar fi nedemn să nu răspund afirmativ propunerii făcute, însă discuţiile acestea le vom avea la momentul potrivit", a anticipat prelungirea angajamentului şi selecţionerul. Între schimbările care ar trebui făcute de Lucescu este şi cooptarea unui grup consistent de la echipa de tineret.

„Aşteptăm să vedem ce va face în barajul cu Anglia, după care probabil nucleul de acolo va face pasul către prima reprezentativă", a dezvăluit Sandu.

Un alt subiect delicat la echipa naţională este cel al lui Adrian Mutu. Peste mai puţin de trei săptămâni acestuia îi expiră suspendarea şi va redeveni apt de joc. În acest moment, cu excepţia lui Lucescu care evită să se pronunţe ferm, toată lumea îl vrea pe Mutu înapoi la naţională.

„Mutu ar fi fost important pentru naţională la Paris. El e un jucător care poate face diferenţa în orice partidă", a afirmat Naşul. Impresarul lui Mutu, Victor Becali, e foarte virulent în această problemă.

„Lucescu trebuie să-l cheme pe Mutu. Naţionala nu e afacere de familie", a tunat Becali. Deşi opiniile sale nu sunt agreeate de cei din federaţie, ideea că Mutu trebuie rechemat la lot a devenit un fel de condiţie pentru Răzvan Lucescu.

Lucescu a fost un car de nervi pe parcursul primei reprize, printre clienţii săi numărându-se Zicu şi Daniel Niculae, care au fost certaţi de multe ori de selecţioner. Lucescu a intrat foarte supărat la vestiar, unde a început să ţipe la elevii săi, acuzându-i că au intrat cu frică pe gazon.

„Decât să ne prezentăm aşa, mai bine stăteam acasă. Cine nu e în stare să fie stăpân pe el, să nu mai intre pe teren", a ţipat Răzvan la jucători. Apoi, el l-a schimbat pe Zicu cu Deac şi i-a cerut lui Daniel Niculae să coboare mai jos, pentru a acoperi golul dintre linia de mijloc şi cea de atac.

După ieşirea lui Lucescu din vestiar, în rol şi-a intrat Cristi Chivu, care a continuat ce începuse selecţionerul şi le-a cerut colegilor să pună mai serios piciorul la minge. „N-am venit aici să ne tremure pantalonii pe noi şi să ne facem de râs", a strigat Chivu.

A fost ofsaid mare!

Pe final de partidă, România era în grafic. Arăta că poate ţine de un 0-0 şi chiar forţa în atac. Nimeni nu se gândea însă că am putea fi învinşi de altcineva, în afară de francezi sau de propriile noastre slăbiciuni.

Din păcate, în minutul 83, a ieşit la „rampă" tuşierul portughez Ricardo Santos. Lansat în adâncime de Allou Diarra, Remy a ţâşnit pe banda dreaptă, l-a lăsat în urmă pe Raţ, s-a apropiat de poartă şi a marcat cu un şiut pe jos în colţul lung.

Problema este că reluările TV au demonstrat că marcatorul francezilor a plecat dintr-o evidentă poziţie de afară din joc. Lusitanul Santos nu a ridicat fanionul, astfel că toată munca tricolorilor de până în acel minut a fost anulată de gafa portughezului. „Nu are rost să dăm vina pe arbitraj. N-a fost o greşeală voită împotriva noastră", a spus preşedintele Mircea Sandu.

Primul gol al francezilor a fost marcat de Remy dintr-o poziţie de afară din joc

simeon stalpnicul png

Franţa- România

Răzvan a rămas să vadă Franţa - Luxemburg. Antrenorul Răzvan Lucescu nu s-a întors în ţară cu restul delegaţiei, ci a rămas la Paris. El va merge marţi la Metz, pentru a urmări partida Franţa- Luxemburg. La Bucureşti au venit însă copiii săi, Marilu şi Matei, care s-au aflat pe Stade de France pentru a-şi susţine tatăl.

Daniel Niculae, trei săptămâni pe bară. Fotbalistul lui AS Monaco s-a accidentat destul de serios în repriza secundă când a fost contrat dur de Mexes. În urma contactului dintre cei doi, românul s-a ales cu o entorsă la gleznă, care îl va ţine pe tuşă în jur de trei săptămâni.

De altfel, Niculae nici nu s-a mai întors acasă, chiar dacă avea liber de la Monaco până marţi, ci a preferat să rămână în Franţa.

Cristi Chivu, nerentabil în Serie A. Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a fost inclus de către prestigiosul cotidian italian „Gazzetta dello Sport" în topul celor mai nerentabili fotbalişti ai începutului de sezon. Italienii au ajuns la această concluzie după ce au calculat salariul, numărul de minute jucate, nota primită în ziar, dar şi rezultatele echipei. În top se mai regăsesc şi nume precum Milito, Vucinici sau Maicon.

Pantilimon, „uriaşul multiplicat". Cu cel puţin patru intervenţii decisive, portarul României, Costel Pantilimon, a fost unul dintre cei mai buni tricolori în meciul pierdut la Paris, lucru remarcat şi de presa franceză.

„Imensul Pantilimon s-a multiplicat de şase ori. A provocat de unul singur fluierături pe Stade de France. În cele din urmă, Remy l-a eliminat pe imbatabilul portar român cu o lovitură puternică", a scris cotidianul "La Depeche".

Cristi Săpunaru, la FC Porto până în 2014. Evoluţiile bune din ultimul timp ale lui Cristi Săpunaru i-au convins pe oficialii lui FC Porto să-i ofere internaţionalului român un an de contract suplimentar, acutala înţelegere expirând în vara anului 2013.

Pe lângă această prelungire, „Săpun" va primi şi o creştere substanţială a salariului, care în acest moment este de 400.000 de euro pe stagiune. Rapid, fosta echipă a internaţionalului român, trebuie să mai încaseze de la portughezi 2,5 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net