Restaurantele americane afişează un număr mai mic de calorii decât cel real

Ultima actualizare:

    Fast-food
Fast-food

Restaurantele americane îşi fac tot mai mult un titlu de glorie din afişarea pe menu a conţinutului de calorii al produselor pe care le servesc, conţinut care este însă inferior realităţii, relevă un studiu dat publicităţii în această săptămână în SUA.

Cercetătorii facultăţii de ştiinţe nutriţionale din cadrul Universităţii Tufts au demonstrat că circa jumătate din felurile servite în restaurantele americane conţin mai multe calorii, uneori dublu, decât cele afişate.

Ei au analizat conţinutul a 18 feluri propuse de cinci mari lanţuri de restaurante populare, precum şi 11 oferite de restaurantele fast-food, precum Domino's sau McDonald's. Au fost analizate de asemenea zece feluri de mâncare congelată.În medie, mâncarea servită în restaurante conţinea cu 18% mai multe calorii decât era afişat, în timp ce mâncarea congelată avea cu 8% mai multe calorii decât indicau etichetele."Dacă oamenii se interesează de calorii pentru a slăbi, astfel de anomalii pot conduce spre o creştere în greutate", afirmă Susan Roberts, principalul autor al studiului publicat în ediţia din ianuarie a Journal of the American Dietetic Association.

Citeşte şiShaorma şi hamburgerul devin vicii. Ministrul Sănătăţii vrea să le taxeze Venezuela: preşedintele Chavez a lansat "hamburgerul socialist" - VIDEOCel mai mare hamburger din lume, 61 de kilograme

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net