11 sfaturi pentru un stil de viață frumos și sănătos

Ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos? Să trăiești sănătos înseamnă să te poți bucura de mai multe aspecte ale vieții tale. Un astfel de stil de viață te menține într-o stare fizică bună, îți oferă suficientă energie, iar riscul de îmbolnăvire este scăzut. Bineînțeles, să trăiești sănătos nu include să ai grijă doar de sănătatea ta fizică, ci și de cea mentală și emoțională.

Sfaturi pentru o viață fericită. Sursa foto: arhivă Click!
Sfaturi pentru o viață fericită. Sursa foto: arhivă Click!

Este important să învățăm să ne menținem trupul, mintea și sufletul în echilibru pentru a ne bucura de viață. 

Citește și: Condimentul care luptă împotriva cancerului. Poate fi folosit chiar și în deserturi și băuturi

11 sfaturi din partea specialiștilor pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos

Bea suficientă apă

Hidratarea este esențială pentru un stil de viață sănătos, apa fiind principalul element de care corpul nostrum depinde pentru a supraviețui. Specialiștii de la National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine recomandă ca femeile să bea undeva la 11 pahare cu lichide pe zi, iar bărbații 16.

Dietă sănătoasă

Consumul redus de sare, zaharuri și grăsimi saturate este esențial pentru o alimentație sănătoasă. O dietă sănătoasă cuprinde o combinație de alimente diferite, pornind de la cereale, fructe, legume, dar și alimente de origine animală în cantități rezonabile. Alegeți uleiuri nesaturate sănătoase, precum uleiul de măsline extravirgin, uleiul de floarea-soarelui și uleiul de șofrănel, și limitați consumul la aproximativ 27 de grame pe zi. Printre alimentele bogate în grăsimi sănătoase se numără semințele de chia, inul măcinat, avocado, nucile, semințele și peștele.

Vezi și: Motivul pentru care ți se umflă degetele?

Dormi suficient

Într-o lume în continuă mișcare în care avem tot mai multe lucruri de făcut, un somn bun a devenit un lux pentru mulți. Este important însă să acordați atenție somnului, și să dormiți până la 7 sau 8 ore pe noapte după cum recomandă specialiștii.

Fă sport

Sportul este la fel de important pentru a trăi bine. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA recomandă ca adulții să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată în fiecare săptămână.

Folosește produse cosmetice naturale

Produsele de îngrijire personală pot conține foarte multe substanțe chimicale precum parabenii sau suflatul de sodiu care pot dăuna sistemului imunitar, al celui endocrine sau chiar reproducător. De aceea este recomandat să apelați la produse realizate din ingrediente naturale care nu au efecte negative.

Reduceți viciile

Alcoolul, fumatul și alte asemenea vicii au un impact negativ asupra sănătății. Specialiștii recomandă să reduceți considerabil consumul acestora sau chiar încetarea lui. În cazul în care situația este pre dificil de gestionat este indicat să cereți ajutorul specialiștilor.

Mergeți la terapie

Nu trebuie să ajungeți într-o situație critică pentru a apela la ajutorul unui specialist. Așa cum ne îngrijim corpul este important să ne îngrijim și mintea și sufletul. Psihoterapia ține de igiena emoțională a fiecăruia dintre noi. Conform cercetărilor contribuie la îmbunătățirea sănătății pe termen lung, ajută la o mai bună gestionare a propriilor emoții și comportamente, efecte ce se reflectă în relațiile cu ceilalți și stilul de viață.

Meditează

Meditația este una dintre cele mai bune metode prin care puteți reduce stresul. Meditația ajută la calmare, sporește concentrarea și vă ancorează în prezent. Mai mult, vă conectează cu propriile emoții, iar odat[ ce reușiți să le identificați și înțelegeți, procesul de eliberare al acestora devine mult mai ușor.

Învață ceva nou

Pentru o viață sănătoasă este important să îți menții mintea tânără. Astfel, orice hobby sau activitate nou învățată vă menține mintea activă. Atunci când învățăm ceva nou se creează noi sinapse care ne antrenează creierul, lucru ce previne boli grave precum demența.

Ia o pauză

În ziua de azi este greu să te mai și relaxezi, însă relaxarea este important. Sindromul de burnout este tot mai frecvent, iar oboseala excesivă și stresul cronic duc la deterioarea sănătății fizice, dar și mentale. Așa că luati o pauză și puneți-vă priorittae în propriile vieți.

Mențineți relații sănătoase

Relațiile din viața noastră sunt absolut esențiale pentru o viață trăită frumos. Țineți lângă voi oamenii care au un impact pozitiv asupra voastră și trasați limite sănătoase cu cei care nu o fac. Studiile arată că cei care își țin familia și prietenii aproape trăiesc mai mult.

Studiile au arătat că gândirea pozitivă poate îmbunătăți starea general de sănătate și la o vârstă mai înaintată. Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică din Yale au emis ipoteza că persoanele în vârstă cu viziuni pozitive legate de vârstă ar avea mai multe șanse să se recupereze după o dizabilitate decât cele cu viziuni negative legate de vârstă.

Autorii au evaluat calitatea vieții participanților pe baza a patru activități esențiale ale vieții cotidiene precum îmbrăcarea sau mersul, acestea fiind asociate cu utilizarea serviciilor de îngrijire a sănătății și cu longevitatea.

Concluziile au arătat că o atitudine pozitivă poate duce la recuperarea după o dizabilitate prin limitarea răspunsului cardiovascular la stres, îmbunătățirea echilibrului fizic, sporirea autoeficienței și creșterea implicării în comportamente sănătoase.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net