7 alimente de dietă care îngrașă

Ultima actualizare:

    Salata, deși este cel mai consumat preparat în timpul unei diete de slăbire, poate fi înșelătoarefoto: Hepta
Salata, deși este cel mai consumat preparat în timpul unei diete de slăbire, poate fi înșelătoarefoto: Hepta

Chiar și atunci când ai impresia că vei slăbi pentru mănânci sănătos există posibilitatea să te îngrași. Anumite alimente sănătoase îți pot da senzația că sunt dietetice când, de fapt, ele te pot face să mănânci și mai mult.

„Anumite alimente pot trimite semnale corpului tău să le stocheze drept grăsime, în loc să le folosească drept combustibil”, spune David Perlmutter, un neurologist certificat. Iată care sunt cele câteva mâncăruri înșelătoare care te pot face să te îngrași chiar dacă ești la dietă, potrivit marieclaire.com.

1. Pâinea cu cereale integrale

Dacă ai impresia că o felie de pâine integrală de dimineață îți va ține de foame până la prânz, te înșeli. Acest tiă de pâine, deși este mai sănătoasă decât pâinea albă, are un indice glicemic foarte mare și poate crește nivelul de zahăr din sânge mai ceva decât un baton cu ciocolată. Din acest motiv, și nivelul de insulină va crește ceea ce va duce la îngrășare și, posibil, la probleme de sănătate mai grave.

2. Fructele de orice tip

Deși, cel mai probabil, ai exclus deja sucul de portocale din dieta ta zilnică, este timpul să fii mai atent chiar și când consumi fructele întregi, și nu doar portocalele. Orice porția de fructe, indiferent cât de variată, deși are valori nutriționale importante, nu îți va potoli pofta de mâncare. Fructele conțin atât fructoză, cât și glucoză, doi compuși care declanșează senzația de foame.

3. Iaurtul

Iaurtul pare alimentul perfect pentru micul dejun, însă amatoarele de diete de slăbire se înșală și de această dată. Deși conține proteine, calciu și o mulțime de bacterii benefice, iaurtul nu te va face să te simți sătul din cauza faptului că este cremos. Dacă nu vrei să îl înlocuiești, încearcă să îi adaugi câteva nuci tăiate pentru a-i oferi o textură mai solidă.

4. Salata

Specialiștii nu sugerează că ar trebui să te oprești din mâncat salate, însă este important să știi cum să o prepari corect. Mai ales atunci când ții dietă, o salată trebuie să fie bine echilibrată pentru a fi sățioasă. Pe lângă salată verde, roșii, ceapă sau orice alte legume îți plac, adaugă și alimente care conțin proteine, precum brânză, pui, somon sau chiar ouă.

5. Vinul roșu

Vinul roșu este una dintre puținele băuturi alcoolice tolerate la dietă și chiar indicate, pentru îmbunătățirea circulației sanguine. Cu toate acestea, alcoolul este renumit pentru faptul că te scapă de inhibiții, ceea ce implică și autocontrolul față de mâncare.

6. Sucurile de fructe și legume verzi

Este o plăcere să începi dimineața cu un suc natural din fructe și legume verzi, însă atunci când ții dietă, mai bine spui pas. Deși sunt foarte sănătoase, aceste băuturi nu sunt recomandate atunci când încerci să mănânci mai puțin, pentru că nu sunt deloc sățioase. Studiile arată că organismul nu înregistrează foarte bine caloriile din mâncarea lichidă, iar din acest motiv poți ajunge să mănânci mai mult în timpul zilei pentru a compensa.

7. Sushi

Sushi este una dintre cele mai ușoare mâncăruri și pare foarte potrivită pentru cină. Deși porțiile de pește crud cu orez sunt foarte mici, acestea pot ajunge la o valoare nutrițională de 500 de calorii per rolă și foarte mulți carbohidrați. Evită să consumi acest preparat în timpul dietei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net