Alimente care te vor ucide lent. Carnea la grătar și laptele, printre pericolele din dieta ta

Ultima actualizare:

Știi că există alimente pe care le mănânci în fiecare zi și care te ucid încet? Dacă le consumi pe toate, vei obține o combinație mortală și trebuie să începi să faci modificări în dieta ta ca să nu îți pui sănătatea în pericol.

Există alimente care te ucid câte puțin în fiecare zi. Foto: Click.
Există alimente care te ucid câte puțin în fiecare zi. Foto: Click.

Așa că analizează ceea ce mănânci și începe să faci alegerile potrivite astăzi. Iată lista cu 20 de alimente care te ucid încet. Încercați să evitați sau să limitați pe cât puteți aportul acestor alimente. Unele dintre aceste alimente duc la hipertensiune arterială, colesterol ridicat, boli de inimă, diabet, Alzheimer și chiar cancer. Să nu uităm de obezitate și de toată anxietatea și depresia care pot veni cu ea.

1. Sos de roșii la conservă

Sosul de roșii conservat este un ucigaș deghizat. Este o sursă ascunsă de zahăr și nici măcar nu ți-ar trece prin minte că ar putea duce la un risc crescut de obezitate, diabet, boli de inimă și chiar carii dentare. Pentru a evita aceste probleme, utilizați roșii proaspete pentru a face singuri sosul sau treceți la roșii în piure fără zahăr sau sare și adăugați propriile condimente. Sau cel puțin alege mărci cu mai puțin zahăr și sodiu.

2. Băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase sau sucurile sunt unul dintre cei mai mari dușmani ai tăi. Ele pot da peste cap totul, de la nivelul de zahăr din sânge, până la hormoni și starea de spirit. Uită de marketing și de etichetele care spun că sunt bune pentru tine sau că ele conțin nutrienți sau vitamine. Tot ce au este o grămadă de zahăr, coloranți alimentari și conservanți. Iar versiunile fără zahăr nu sunt mai bune, deoarece sunt pline cu îndulcitori artificiali nocivi. Cumpără un blender sau un aparat de suc și fă-ți propriul suc. Și dacă îți lipsesc bulele, poți oricând să adaugi în sucul tău de fructe de casă niște apă minerală!

3. Zahăr

Dacă aveți poftă de dulce, există modalități mult mai sănătoase de a vă satisface poftele. Zahărul creează dependență și, în afară de creșterea nivelului de glucoză și crearea de grăsimi, poate duce la boli de inimă. Evitați zahărul cât de mult puteți pentru a reduce riscul de diabet, cancer, obezitate, boli de inimă și multe altele. Bucurați-vă de un castron cu fructe sau adăugați miere la rețete în loc de zahăr.

4. Salamul

Salamul/șunca sunt pline de nitrați, sodiu, conservanți și aditivi. Toate aceste substanțe pot crește riscul de cancer, boli de inimă, diabet și chiar probleme de comportament și dificultăți de învățare la copii. Pentru a diminua efectele negative, optează pentru alimente de la măcelarul local în loc de cele de la supermarketuri. Sau și mai bine, învață să le eviți.

5. Ulei vegetal

Uleiul vegetal face parte din bucătăria noastră și nici nu ne gândim de două ori la asta. Dar unele dintre aceste uleiuri sunt OMG și nu avem încă idee ce efecte pe termen lung pot avea aceste produse. În plus, uleiurile vegetale conțin grăsimi trans periculoase care pot declanșa boli cardiovasculare, obezitate, cancer și boala Alzheimer. Verificați eticheta și, dacă uleiul este rafinat, evitați-l, deoarece conține radicali liberi care pot ajuta la creșterea cancerului, pot accelera îmbătrânirea și pot cauza tot felul de probleme. Optează pentru alternative sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de cocos sau uleiul de avocado.

6. Margarina

Din nou, marketingul este de vină pentru marile concepții greșite despre margarină. Nu este sănătoasă, oameni buni! Este unul dintre cele mai nesănătoase alimente din dieta ta. Deci, scoateți acest aliment din dietă! Margarina este ca o versiune foarte proastă a untului, care este făcută cu uleiuri vegetale hidrogenate și este mai nenaturală decât credeți. Este chimie pură. Deci, ce este atât de rău în asta? Grăsimile trans sunt cele care vă pot afecta inima, vasele de sânge și vă pot distruge nivelul de colesterol. Treceți la unt pentru o alternativă mai sănătoasă. Alte alternative sănătoase sunt uleiul de măsline și uleiul de avocado pe care le puteți întinde pe pâine. Doar vă rog să evitați margarina! ,scriu cei de la citinewsroom.com.

7. Hot Dog

Hot-dog-urile și carnea similară afumată și sărată conțin o mulțime de conservanți care sunt dăunători sănătății dumneavoastră. Dar Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă a comparat efectele consumului de hot dog cu efectele fumatului. Dacă nu ești încă convins, ar trebui să știi că hot-dog-urile sunt bogate în sodiu și toxine care cresc riscul de cancer. Dacă nu puteți rezista, măcar asigurați-vă că obțineți crenwurștii fără substanțe chimice de la măcelarii organice.

8. Chips-uri de cartofi

Toate alimentele prăjite conțin o substanță periculoasă numită acrilamidă. Chipsurile de cartofi nu fac excepție. Acrilamida crește riscul de cancer de colon, cancer de sân, cancer de prostată și cancer de rect. Așa că evitați chipsurile de cartofi sau faceți acasă o versiune mai sănătoasă. Puneți puțin ulei de măsline pe cartofii tăiați felii, stropiți cu un praf de sare și coaceți-l în cuptor. Promitem că au un gust delicios.

9. Sosuri de salată îmbuteliate

Sosurile de salată îmbuteliate sunt pline de zahăr, coloranți artificiali și sirop de porumb bogat în fructoză. Odată ce îți îneci salata în acest dezastru nutrițional, ai putea la fel de bine să mănânci o pungă de chipsuri de cartofi sau un hot dog. Aruncă sosurile de salată îmbuteliate și folosește suc de lămâie, oțet de mere sau oțet balsamic împreună cu puțin ulei de măsline pentru un dressing sănătos pentru salată.

10. Îndulcitori artificiali

Nu, aceștia nu sunt mai buni decât zahărul. De fapt, ei sunt adesea mai răi. Îndulcitorii artificiali precum aspartamul, neotamul, acesulfamul de potasiu etc. pot conține mai puține calorii, dar pot crește riscul de diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă și sindrom metabolic. Poate că nu ați observat, dar multe gume fără zahăr conțin aspartam, care este considerată cea mai periculoasă substanță din lume. Zahărul are alternative sănătoase, cum ar fi mierea, siropul de arțar și siropul de agave, pentru a numi câteva.

11. Alcool

Ne pare rău să vă transmitem acest lucru și, din nou, mulți vor fi în dezacord, dar alcoolul nu are beneficii pentru sănătate. Este extrem de bogat în calorii, poate provoca deshidratare, leziuni hepatice, creștere în greutate, depresie și probleme ale pielii. Ca să nu mai vorbim de deciziile proaste pe care le iei când ești sub influența acestuia. Deci, dacă doriți să vă deteriorați toate sistemele, de la creier la ficat și până la piele, credeți în marketing și beți alcool zilnic. În caz contrar, evită-l.

12. Pâine albă, făinuri rafinate

Cerealele sunt bune, nu? Deci pâinea trebuie să fie bună? Ei bine, nu dacă este pâine albă făcută din făină rafinată. Făina albă este lipsită de toate fibrele nutriționale, mineralele și vitaminele și tot ce obțineți este deșeuri de cereale amestecate cu substanțe chimice pentru a obține culoarea albă frumoasă. Dar în spatele acestuia se află riscul de creștere în greutate, leziuni ale tiroidei și deteriorarea organelor. În schimb, mergeți pe cereale integrale!

13. Lactate

Da, laptele este primul aliment pe care îl consumăm când suntem aduși pe această lume. Dar laptele matern este mult diferit de laptele de vacă. În plus, pe măsură ce îmbătrânim, dezvoltăm intoleranță la lactoză. Produsele lactate sunt legate de o absorbție scăzută a nutrienților, migrene, artrită, cancer, alergii și astm. Deci, din nou, uită de acele trucuri inteligente de marketing. Treceți la lapte de cocos sau lapte de migdale, au un gust grozav și nu vă va ucide încet ca laptele de vacă.

14. Carne la grătar

Mirosul de grătar este demențial, dar ar fi bine să nu vă lăsați păcăliți. Substanțele chimice care intră în carne în timpul procesului sunt asociate cu riscul de cancer pancreatic și cancer de sân. Dacă nu puteți rezista, încercați să limitați consumul de carne la grătar și luați în considerare adăugarea de rozmarin la hamburger pentru a reduce cantitatea și numărul de substanțe cancerigene.

15. Batoane energetice

Batoanele energetice ar putea fi necesare pentru sportivii care au nevoie de o explozie rapidă de energie, dar dacă nu ești tu, încearcă să reziste acestor bombe calorice gustoase. Batoanele energizante conțin mult zahăr (am vorbit despre zahăr înainte), sirop de porumb bogat în fructoză, conservanți și pot conține grăsimi trans. Deci, aceasta sunt practic bomboane pline de calorii, zahăr și ingrediente artificiale. Cu alte cuvinte, sunt o bombă cu ceas.

16. Fast Food

Sigur, fast-food-ul are gust bun, este destul de ieftin și este peste tot. Dar ce îl face să aibă un gust atât de bun? Sunt aceleași lucruri care te ucid încet: grăsimi trans, zahăr, sare, conservanți, aditivi, coloranți și alte substanțe chimice care îmbunătățesc aspectul și gustul acestui aliment. Fast-food-ul vă poate afecta riscul de diabet, boli cardiovasculare, cancer, tulburări de dispoziție, creștere în greutate, tulburări metabolice etc. Așa că măcar încercați să reduceți consumul de fast-food.

17. Grâu

Grâul conține un carbohidrat care crește brusc și foarte mult nivelul zahărului din sânge. Acest lucru declanșează producția mare de insulină și creșterea în greutate. În timp, pancreasul tău va deveni suprasolicitat și vei deveni rezistent la insulină, iar apoi poți face diabet. Iar nivelurile ridicate ale zahărului din sânge declanșează producția de compuși care accelerează procesul de îmbătrânire și îți dau pielea ridată. Deci, vei îmbătrâni mai repede și vei fi predispus la diabet, care în sine este o problemă mare.

18. Cereale pentru micul dejun

Din nou, dăm vina pe marketing. Cerealele pentru micul dejun nu sunt inofensive, așa cum ar putea sugera culorile lor fericite și vesele din interiorul cutiei. Conțin de fapt zahăr, coloranți artificiali, conservanți și sunt adesea lipsite de nutrienții pe care îi aveau înainte de procesare. Încercați fulgi de ovăz cu niște fructe proaspete sau uscate. Au un gust grozav!

19. Sucuri de fructe comerciale

Nu credeți marile etichete strălucitoare care spun 100% fructe. De cele mai multe ori, secretul este în literele mici. Sucul de fructe comercial conține adesea zahăr adăugat, coloranți, conservanți și își poate pierde nutrienții în timpul pasteurizării. Cel mai bun pariu este să-ți faci propriul suc de fructe acasă. Distrează-te puțin și explorează gusturi noi.

20. Sare

Sarea joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale. Dacă mănânci prea multă sare, vei avea hipertensiune arterială și vei avea un risc crescut de boli cardiovasculare, care se numără printre principalele cauze de deces din lume. Așadar, nu elimina toată sarea, deoarece corpul tău încă are nevoie de ea, limitează doar cantitatea și ai grijă la nivelurile de sodiu din alimentele procesate. Doar 3,75 grame de sodiu pe zi este o cantitate suficientă și sigură. Orice greutate peste 6 grame prezintă un risc grav pentru sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net