Aşa scapi de durerile din zona cervicală

image
Gimnastica medicală

Ameţeală, vertij, amorţeli în braţe, dureri în zona cefei sau a gâtului. Sunt semne care arată că la nivelul coloanei vertebrale, în zona cervicală, e localizată o afec­ţiune – spondiloza cervicală.

E o degenerare care apare odată cu înaintarea în vârsta, de cele mai multe ori, după 35-40 de ani. Dr. Vasile Druţă, medic primar ortoped, ne spune care sunt semnele caracteristice acestei afecţiuni şi cum o putem trata nechirurgical. Tratamentul nechirurgical şi neinvaziv recomandat în spondiloza cervicală e multimodal şi personalizat, nedureros cu o toleranţă şi complianţă a pacientului extrem de bună şi durează, într-o primă fază, 2-3 săptămâni. E urmat de controale periodice, iar consolidarea rezultatelor prin întărirea musculaturii se poate întinde pe câteva luni, în funcţie de afecţiunile individuale. Schema de tratament cuprinde mai multe etape:

  • Decompresia vertebrală tridimensională, prin care creştem spaţiul dintre vertebre, reducem presiunea de pe disc, le rehidratăm şi creăm cadrul favorabil vindecării. (foto 2)

image
Mobilizarea vertebrală
  • Mobilizarea vertebrală, prin care deblocăm segmentele discovertebrale, reducem spasmele musculare, reducem subluxaţiile articulaţiilor intervertebrale, redresăm microcirculaţia şi contribuim la corectarea posturii. (foto 3)
  • Fizioterapia, atât de cunoscută în scop antialgic, antiinflamator, miorelaxant, antiedematos.
  • Gimnastica medicală, kinetoterapia şi întărirea musculaturii spatelui cu aparatură specifică adresată zonelor deficitare pentru consolidarea rezultatelor şi răspunsului terapeutic. (foto 1)

Cauza: poziţii greşite de stat

simeon stalpnicul png

Spondiloza este o afecţiune localizată la toate nivelurile coloanei vertebrale, mai des apare, însă, în regiunea cervicală. Debutează lent şi etapizat. Apariţia osteofitelor, cunoscute şi sub denumirea de ciocuri pe coloană, este în strânsă legătură cu procesul de degradare a coloanei vertebrale, cauzat de poziţii greşite de stat pe scaun, la birou sau la volan, de mişcări realizate incorect sau de susţinerea unor greutăţi mari. Concomitent se degradează şi cartilagiul care acoperă suprafata articulară, ceea ce duce la degradarea întregii articulaţii.

Ioana Petric jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta
BeFunky collage (12) jpg
militar pedofil jpeg
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
cub loredana groza png
cub xonia png
Coolio FOTO Getty Images jpg
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
image png
rabla 0 jpeg
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png