Aşa scapi de durerile din zona cervicală

Ultima actualizare:

    Gimnastica medicală
Gimnastica medicală

Ameţeală, vertij, amorţeli în braţe, dureri în zona cefei sau a gâtului. Sunt semne care arată că la nivelul coloanei vertebrale, în zona cervicală, e localizată o afec­ţiune – spondiloza cervicală.

E o degenerare care apare odată cu înaintarea în vârsta, de cele mai multe ori, după 35-40 de ani. Dr. Vasile Druţă, medic primar ortoped, ne spune care sunt semnele caracteristice acestei afecţiuni şi cum o putem trata nechirurgical. Tratamentul nechirurgical şi neinvaziv recomandat în spondiloza cervicală e multimodal şi personalizat, nedureros cu o toleranţă şi complianţă a pacientului extrem de bună şi durează, într-o primă fază, 2-3 săptămâni. E urmat de controale periodice, iar consolidarea rezultatelor prin întărirea musculaturii se poate întinde pe câteva luni, în funcţie de afecţiunile individuale. Schema de tratament cuprinde mai multe etape:

  • Decompresia vertebrală tridimensională, prin care creştem spaţiul dintre vertebre, reducem presiunea de pe disc, le rehidratăm şi creăm cadrul favorabil vindecării. (foto 2)

Mobilizarea vertebrală
Mobilizarea vertebrală
  • Mobilizarea vertebrală, prin care deblocăm segmentele discovertebrale, reducem spasmele musculare, reducem subluxaţiile articulaţiilor intervertebrale, redresăm microcirculaţia şi contribuim la corectarea posturii. (foto 3)
  • Fizioterapia, atât de cunoscută în scop antialgic, antiinflamator, miorelaxant, antiedematos.
  • Gimnastica medicală, kinetoterapia şi întărirea musculaturii spatelui cu aparatură specifică adresată zonelor deficitare pentru consolidarea rezultatelor şi răspunsului terapeutic. (foto 1)

Cauza: poziţii greşite de stat

simeon stalpnicul png

Spondiloza este o afecţiune localizată la toate nivelurile coloanei vertebrale, mai des apare, însă, în regiunea cervicală. Debutează lent şi etapizat. Apariţia osteofitelor, cunoscute şi sub denumirea de ciocuri pe coloană, este în strânsă legătură cu procesul de degradare a coloanei vertebrale, cauzat de poziţii greşite de stat pe scaun, la birou sau la volan, de mişcări realizate incorect sau de susţinerea unor greutăţi mari. Concomitent se degradează şi cartilagiul care acoperă suprafata articulară, ceea ce duce la degradarea întregii articulaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
image png
masina terasa paris jpg
71cf269e 0966 4c24 946d f888f0d1e4cd jpg
blackout 7644060 1280 jpg
Sfantul Ilie jpeg
3 2 sofer retinut jpg
reciclabil ID261000 INQUAM Photos Ovidiu Micsik jpg
frigider jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net