Borșul ține la distanță probleme frecvente de sănătate. Reglează nivelul glicemiei și combate migrenele

Ultima actualizare:

    Borșul este un remediu pentru afecțiuni frecventeFoto: Shutterstock
Borșul este un remediu pentru afecțiuni frecventeFoto: Shutterstock

Borșul, licoarea folosită de gospodine la acrirea ciorbelor, este un remediu pentru numeroase probleme de sănătate. Ieftină și ușor de preparat, această băutură este un leac sigur care poate să țină la distanță probleme frecvente de sănătate în anotimpul rece. Mai mult, borșul se menține în topul leacurilor de mare folos în curele de slăbire.

Cura cu borș tratează cu succes bronșita

Bronșita este o afecțiune specifică sezonului rece. De aceea, specialiștii  recomandă persoanelor care se confruntă cu această afecțiune să se trateze cu borș. În acest caz, cura cu borș, trebuie urmată un interval de 4 săptămâni, timp în care se consumă câte două căni cu borș, cu 15 minute înainte de masa de prânz și de seară.  

Pentru persoanele tracasate de migrene, însoțite de amețeli, borșul este remediul care combate durerile de cap. În astfel de momente, se consumă 3-4 cești cu borș pe parcursul zilei, iar acest tratament poate să fie însoțit și de masarea tâmplelor cu oțet de mere.   

Borșul revigorează organismul

 În zilele foarte obositoare, când organismul nostru este epuizat, nutriționiștii ne recomandă să bem două cești cu borș. În mod cert, această licoare are  efecte revigorante. Dacă oboseala persistă mai multe zile, o ceașcă cu borș, consumată cu un sfert de oră înainte de mesele principale, un interval de  15 zile, se dovedește salutară. De asemenea, acest tratament este de folos și  persoanelor care  sunt în perioada de convalescență.

Cura cu borș topește surplusul de grăsime

Persoanele care vor să slăbească vor avea succes dacă vor urma o cură cu borș, timp de o săptămână. Borșul poate fi preparat în casă de persoana care și-a propus să slăbească în mod sănătos. La preparerea acestui leac sigur în cura de slăbire, trebuie să folosiți următoarele ingrediente: 500 ml borș proaspăt, 2 litri de apă plată,  zeama de la un grapefruit sau de la o lămâie și 6 linguri de miere.  Se amestecă bine aceste ingrediente și se toarnă în sticle care se astupă bine și se păstrează la temperatura camerei. În timpul tratamentului, se consumă câte 500 ml pe zi din această ”doctorie”, iar rezultatele apar după primele 3 zile.

Borșul reglează nivelul glicemiei

În cazul persoanelor tracasate de glicemiei, terapia cu borș are efecte salutare. Înaintea meselor principale, specialiștii le recomandă să consume câte o cană cu borș. S-a constatat că acest remediu ține sub control nivelul glicemiei.         

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net