Cel mai bun tratament naturist împotriva laringitei. Cum trebuie să procedezi, dacă ești fumător
Laringita sau răgușeala, în termeni populari, poate fi o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi, atunci când o experimentăm. Dacă nu vrei să mergi la medic pentru un tratament de specialitate și nu-ți place nici să iei medicamente, ți-am pregătit informații prețioase despre tratamentele naturiste, de mare ajutor.
Dacă nu îți plac medicamentele, nu dispera. Există, pentru laringită, numeroase tratamente naturiste extrem de eficiente. Nu uita! Dacă ești fumător, trebuie să eviți consumul de țigări pe toată durata afecțiunii medicale. Țigările de orice fel nu fac altceva decât să înrăutățească situația.
Cele mai bune tratamente naturiste pentru laringită
- Ceai cu lămâie. Atenție, nu trebuie să fie fierbinte, ci călduț. Încă din cele mai vechi timpuri, larginta era tratată cu succes cu ceaiul cald cu lămâie. Inclusiv artiștii apelează la acest tratament naturist, atunci când își solicită prea mult corzile vocale.
- Apă. Este esențial să consumăm cât mai multă apă, pentru lubrifierea larginelui inflamat
- Aburi. Unul dintre cele mai bune remedii pentru larginită îl reprezintă aburii fierbinți. Dacă vom da drumul la duș și vom inhala aburii, avem toate șansele să scăpăm mai rapid de laringită!
- Alte lichide. Pe lângă ceaiuri și apă, sunt recomandate, de medici, și sucurile naturale.
- Evitați gargara cu sare. Deși se spune că gargara cu sare este eficientă în tratarea laringitei, aceasta acționează, de fapt, fix invers. Gargara cu apă sărată poate inflama și mai mult corzile vocale și poate accentua iritația gâtului
- Evitați aspirina. Aspirina nu este indicată deloc în tratarea laringitei. Acest medicament acționează cu brio în privința durerilor în gât, însă mărește timpul de coagulare a sângelui, ceea ce duce la vindecarea mai greoaie a corzilor vocale.
Citește și - Totul despre răguşeala la copii. Cum apare şi cum se tratează
Alimentele care te ajută să lupți împotriva laringitei
Laringita poate fi diminuată și cu ajutorul anumitor alimente. Printre acestea se numără următoarele: miere de albine, propolis, supă de pui, ciorbă nesărată și fără zeamă de lămâie/borș/sare de lămâie. De asemenea, toate ceaiurile sunt indicate în tratarea laringitei.
Antiinflamatoare pentru laringită
Dacă nu ești adeptul tratamentelor naturiste, cele din farmacie sunt la fel de eficiente. Iată ce medicamente trebuie să iei, pentru a scăpa de laringită.
- antibiotice
- perfuzie cu antiinflamatoare steroidiene;
- aerosoli
- vasoconstrictoare nazale
- antitusive
- calciu, vitamina C
- în caz de dispnee mare se poate ajunge la traheotomie
Care sunt primele simptome ale laringitei
Laringita debutează slab, însă dacă nu este tratată, poate fi un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. Dacă nu ai idee cum să o depistezi, iată care sunt primele simptome ale laringitei.
- Disfonie (răgușeală) și tuse uscată - laringită acută simplă;
- Detresa respiratorie cu debut nocturn, stridor inspirator (inspiratie șuieratoare), tiraj superior (implicarea mușchilor accesori în efortul depus în inspir) - laringita striduloasă;
- Disfonie, tuse, stridor inspirator - laringită edematoasă subglotică;
- Febra, odinofagie (durere la deglutiție), disfonie sau estompare a vocii (afectare a corzilor vocale care poate duce până la pierderea vocii), stridor moderat, sialoree (producția excesivă de salivă) - epiglotită.
Laringita la copii
Dacă adulții știu ce să facă atunci când suferă de laringită, iar lucrurile par mai simple, pentru copii este cu mult mai incomodă această afecțiune medicală.
La copii, cele mai frecvente forme de laringită sunt cele acute. Cazurile de laringită cronică, ce durează mai mult de 3 săptămâni, sunt mai rare. Iată tot ce trebuie să știi!
Laringita la copii debutează deseori cu tuse, dar și cu pierderea vocii. Pe timp nocturn, cei mici sunt predispuși și la febră, mai ales dacă laringita survine în urma unei răceli puternice.
Din cauza laringitei, copiii manifestă lipsa apetitului și, în cazuri rare, dificultăți respiratorii.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!