Femeile care au copii trăiesc mai mult

Cu cât ai mai mulți copii, cu atât speranța de viață este mai mare! Aceasta este concluzia oamenilor de știință britanici: femeile care au copii au și un risc mai mic de deces timpuriu.

Specialiștii din Marea Britanie sunt de părere că femeile care sunt mame sunt cu 20% mai puțin predispuse decesului timpuriu. De asemenea, rezultatele altor cercetări au evidențiat faptul că alăptarea este unul dintre factorii asociați cu o viață mai lungă. Cercetătorii mai susțin că dereglările hormonale din timpul celor nouă luni de sarcină au pe termen lung efecte pozitive în ceea ce privește sănătatea inimii, dar reduc și riscul de apariție a cancerului. În cadrul studiului, specialiștii de la Colegiul Imperial din Londra (Marea Britanie) au analizat datele obținute de la 322.972 de femei din mai multe țări din Europa. Pe parcursul celor 13 ani de cercetări, 14.383 de participante au decedat, dintre care aproape 4.000 din cauza cancerului și 2.400 ca urmare a afecțiunilor cardiace. După ce au analizat starea de sănătate a voluntarelor și faptul că erau sau nu mame, oamenii de știință au ajuns la concluzia că riscul de deces timpuriu era mai redus în cazul participantelor care aveau copii, el fiind și mai mic dacă femeia avea mai mult de un copil. ”Până acum se considera că alăptatul este unul dintre factorii principali care ajută la prevenirea multor afecțiuni, printre care și cancerul. Rezultatele studiului nostru au arătat că și meseria de părinte are un rol important când vine vorba de riscul de deces timpuriu în cazul femeilor“, au explicat cercetătorii care au participat la studiu. Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „BMC Medicine“.    

cub matilda pascal cojocărița png
cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
calarasi transport agabaritic in judetul calarasi foto arhiva drdp constanta
O femeie din Texas a fost găsită de familie la aproape 51 de ani după ce a fost răpită de bona sa. Foto: Captură video YouTube
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO