Migdalele, sursă de fibre şi proteine

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Hrănitoare şi delicioase, migdalele reprezintă gustarea perfectă de după-amiază. Sunt pline de nutrienţi, aşa că păstraţi întotdeauna migdale crude la îndemână şi consumaţi-le în salate sau ca atare.

Un aspect important când vine vorba despre migdale e acela că trebuie consumate crude. Fierte sau prăjite, ele îşi pierd din nutrienţi, vitamine şi enzime. Iată câteva din beneficiile lor:

  • Bogate în vitamina E, contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor.
  • Migdalele conţin şi o cantitate mare de calciu, ceea ce înseamnă că ajută la  întărirea oaselor.
  • Conţin multe fibre şi proteine. Cei care consumă în mod regulat migdale îşi menţin greutatea corporală. Fibrele contribuie la mişcările intestinale, eliminând toxinele.
  • Migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia şi creşterea numărului de celule roşii din sânge. Un calcul arată că 10 migdale sunt echivalentul unei farfurii de spanac.
  • Bogate în magneziu, migdalele sunt o componentă cheie pentru construirea masei musculare.
  • Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei, conform www.csid.ro.
  • În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
  • Migdalele ajută şi la îmbunătăţirea memoriei. Consumaţi zilnic 7-10 migdale, pe stomacul gol.
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul  ar fi exploatat,  am primi fiecare  92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels