Migdalele, sursă de fibre şi proteine

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Hrănitoare şi delicioase, migdalele reprezintă gustarea perfectă de după-amiază. Sunt pline de nutrienţi, aşa că păstraţi întotdeauna migdale crude la îndemână şi consumaţi-le în salate sau ca atare.

Un aspect important când vine vorba despre migdale e acela că trebuie consumate crude. Fierte sau prăjite, ele îşi pierd din nutrienţi, vitamine şi enzime. Iată câteva din beneficiile lor:

  • Bogate în vitamina E, contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor.
  • Migdalele conţin şi o cantitate mare de calciu, ceea ce înseamnă că ajută la  întărirea oaselor.
  • Conţin multe fibre şi proteine. Cei care consumă în mod regulat migdale îşi menţin greutatea corporală. Fibrele contribuie la mişcările intestinale, eliminând toxinele.
  • Migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia şi creşterea numărului de celule roşii din sânge. Un calcul arată că 10 migdale sunt echivalentul unei farfurii de spanac.
  • Bogate în magneziu, migdalele sunt o componentă cheie pentru construirea masei musculare.
  • Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei, conform www.csid.ro.
  • În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
  • Migdalele ajută şi la îmbunătăţirea memoriei. Consumaţi zilnic 7-10 migdale, pe stomacul gol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net