Peștele pe care gravidele trebuie să îl consume. Are numeroase beneficii pentru sănătatea copilului

Ultima actualizare:

Cercetările arată că anumite tipuri de pește, printre care și heringul, reprezintă o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă. Heringul conține mulți nutrienți care sunt greu de găsit în alte alimente, în special acizi grași Omega-3, care sunt esențiali pentru funcția musculară. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu mănâncăm nici pe departe cantitatea de pește recomandată în fiecare săptămână. Iată de ce este bun pentru gravide!

Peștele pe care gravidele trebuie să îl consume. Are numeroase beneficii pentru sănătatea copilului
Peștele pe care gravidele trebuie să îl consume. Are numeroase beneficii pentru sănătatea copilului

Peștele pe care gravidele trebuie să îl consume. Are numeroase beneficii pentru sănătatea copilului

Unele dintre beneficiile majore pentru sănătate de care vă puteți bucura prin adăugarea de pește precum heringul în dieta dumneavoastră includ, îmbunătățirea sănătății inimii și sprijin în dezvoltarea creierului fetal, fiind astfel foarte bun spre a fi consumat de femeile gravide. În plus, este bine stabilit faptul că heringul este bogat în proteine, o sursă excelentă de vitamine B și zinc și are un conținut scăzut de grăsimi saturate.

Heart and Stroke Foundation afirmă că una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega-3 sunt peștii de apă rece, cum ar fi heringul. Omega-3 sunt nutrienți esențiali pe care organismul nu îi produce în mod natural, ceea ce înseamnă că trebuie consumați. Cercetările sugerează că consumul de Omega-3 ajută la sănătatea cardiovasculară generală. În plus, revista de cercetare a Clinicii Mayo afirmă că consumul de pește bogat în acizi grași Omega-3 scade trigliceridele, încetinește acumularea plăcii în artere și scade tensiunea arterială.

Există multe moduri delicioase de a integra herringul în dieta ta! Printre ele este și rețeta de cartofi umpluți cu brânză și herring, conform clickpoftabuna!

Ingrediente: 3 castraveți murați, 5 cartofi măricei, 1 lingură ulei, 100 g hering afumat, 200 g cremă de brânză, 50 g parmezan ras, 1 lingură smântână, 1 legătură mărar, sare, piper.

Mod de preparare

Tăie castraveții murați și peștele în cubulețe și pune-i deoparte. Spală bine cartofii, șterge-i și unge-i cu ulei. Așază-i într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când sunt gata și se înmoaie ușor. Scoate-i din cuptor, fă o crestătură în mijlocul fiecărui cartof și scoate miezul cu o linguriță.

Într-un bol, amestecă miezul de cartofi cu crema de brânză, parmezanul, smântâna și mărarul tocat fin. Omogenizează bine și potrivește gustul cu sare și piper. Umple cartofii cu acest amestec și pune-i din nou în cuptor pentru încă 10 minute.

Scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească puțin înainte de a-i servi. Decorează-i cu cubulețe de castraveți murați și bucăți de hering.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
George Simion și paraclisul   în fundal   al nunții sale de la Măciuca Vâlcea Foto captură video jpg
Satul Criscior si centrul minier Barza Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Parcul arheologic Pompeii (foto: Pixabay)
5465654 jpg
most haunted hotel interior jpg
Bancnote lei bani FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net