Peștele pe care gravidele trebuie să îl consume. Are numeroase beneficii pentru sănătatea copilului
Cercetările arată că anumite tipuri de pește, printre care și heringul, reprezintă o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă. Heringul conține mulți nutrienți care sunt greu de găsit în alte alimente, în special acizi grași Omega-3, care sunt esențiali pentru funcția musculară. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu mănâncăm nici pe departe cantitatea de pește recomandată în fiecare săptămână. Iată de ce este bun pentru gravide!
Peștele pe care gravidele trebuie să îl consume. Are numeroase beneficii pentru sănătatea copilului
Unele dintre beneficiile majore pentru sănătate de care vă puteți bucura prin adăugarea de pește precum heringul în dieta dumneavoastră includ, îmbunătățirea sănătății inimii și sprijin în dezvoltarea creierului fetal, fiind astfel foarte bun spre a fi consumat de femeile gravide. În plus, este bine stabilit faptul că heringul este bogat în proteine, o sursă excelentă de vitamine B și zinc și are un conținut scăzut de grăsimi saturate.
Heart and Stroke Foundation afirmă că una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega-3 sunt peștii de apă rece, cum ar fi heringul. Omega-3 sunt nutrienți esențiali pe care organismul nu îi produce în mod natural, ceea ce înseamnă că trebuie consumați. Cercetările sugerează că consumul de Omega-3 ajută la sănătatea cardiovasculară generală. În plus, revista de cercetare a Clinicii Mayo afirmă că consumul de pește bogat în acizi grași Omega-3 scade trigliceridele, încetinește acumularea plăcii în artere și scade tensiunea arterială.
Există multe moduri delicioase de a integra herringul în dieta ta! Printre ele este și rețeta de cartofi umpluți cu brânză și herring, conform clickpoftabuna!
Ingrediente: 3 castraveți murați, 5 cartofi măricei, 1 lingură ulei, 100 g hering afumat, 200 g cremă de brânză, 50 g parmezan ras, 1 lingură smântână, 1 legătură mărar, sare, piper.
Mod de preparare
Tăie castraveții murați și peștele în cubulețe și pune-i deoparte. Spală bine cartofii, șterge-i și unge-i cu ulei. Așază-i într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când sunt gata și se înmoaie ușor. Scoate-i din cuptor, fă o crestătură în mijlocul fiecărui cartof și scoate miezul cu o linguriță.
Într-un bol, amestecă miezul de cartofi cu crema de brânză, parmezanul, smântâna și mărarul tocat fin. Omogenizează bine și potrivește gustul cu sare și piper. Umple cartofii cu acest amestec și pune-i din nou în cuptor pentru încă 10 minute.
Scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească puțin înainte de a-i servi. Decorează-i cu cubulețe de castraveți murați și bucăți de hering.