SOV, în consemn la frontieră!


    Sorin Ovidiu Vântu
Sorin Ovidiu Vântu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost dat în consemn la frontieră în dosarul în care se fac cercetări cu privire la modul în care a fugit din ţară, în mai 2000, fostul director al Gelsor Nicolae Popa.

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul", Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut că nu a fost înştiinţat despre această măsură. „E posibil să fiu dat în consemn la frontieră, habar n-am. Orice e posibil în România în ziua de astăzi. Oricum, n-am drum în afara ţării, aşa că mă lasă rece", a declarat Vîntu.

Anunţarea anchetatorilor

Măsura consemnului la frontieră îl obligă pe omul de afaceri să anunţe anchetatorii ori de câte ori doreşte să iasă din ţară, dar şi locul în care se deplasează şi durata vizitei. Procurorii urmează să-l anunţe oficial pe Sorin Ovidiu Vîntu despre măsura luată.

Favorizarea infractorului

Parchetul General face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a infractorului cu privire la persoanele care l-ar fi putut ajuta pe Nicolae Popa să fugă din România, să se sustragă astfel urmăririi penale şi, ulterior, executării pedepsei de 15 ani la care a fost condamnat în dosarul privind prăbuşirea FNI. Dat în urmărire internaţională încă din anul 2002, Nicolae Popa a fost arestat, la 2 decembrie 2009, în Indonezia.

Cererea de extrădare din Republica Indonezia în România a lui Nicolae Popa a fost transmisă, ieri, de Ministerul Justiţiei, împreună cu documentele în susţinerea acesteia, Ambasadei României la Jakarta, spre a fi remise autorităţilor indoneziene.

Nicolae Popa este condamnat în dosarul „FNI" pentru înşelăciune în formă continuată şi delapidare.

Citeşte şiMâna dreaptă a lui Vântu în dosarul FNI, capturat!Vântu va renunţa definitiv la print

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg