Ţânţarul care te vaccinează din zbor, inventat de japonezi
Cercetătorii din Japonia au inventat ţânţarul care răspândeşte un vaccin şi nu o boală atunci când muşcă o fiinţă umană.
Experţii au modificat DNA-ul insectei în încercarea de a stopa răspândirea bolilor de care aceştia se fac în general vinovaţi. Apoi, au transformat-o într-un "vaccin zburător", scrie revista Science Now.
În momentul în care un ţânţar muşcă pe cineva, acesta injectează o cantitatea foarte mică de salivă pentru a preveni coagularea sângelui. În această salivă, oamenii de ştiinţă au adăugat un antigen, adică un compus care declanşează un răspuns imun.
În prezent, geneticianul molecular Shigeto Yoshida, de la Universitatea medicală Jichi, lucrează la producerea unui vaccin împotriva malariei administrat de banalii ţânţari.
Problema apare în momentul în care aceeaşi insectă muşcă mai multe persoane şi-i injectează fiecăreia doze diferite de vaccin. În plus, cercetătorii se tem de acuzaţiile privind moralitatea unui astfel de procedeu de vaccinare, din moment ce persoanele respective nu îşi pot da consimţământul.
Citeşte şi:
Un ţânţar i-a băgat viermele în ochi?
Bebeluşi imunizaţi împotriva tuberculozei cu vaccin expirat