4 trucuri care îţi întineresc calculatorul

Ultima actualizare:

    Nu te enerva pe computerul tău şi încearcă să-l întinereştifoto: Hepta
Nu te enerva pe computerul tău şi încearcă să-l întinereştifoto: Hepta

Cu toţii ajungem la un moment dat să fim dezamăgiţi de către calculatorul personal sau cel de muncă. De obicei acest lucru se întâmplă în deosebi în momentul în care ai un termen-limită de respectat sau chiar faci ceva important. Mai jos îţi oferim 4 trucuri la care poţi apela când doreşti să eliberezi memoria calculatorului.

Dacă eşti dezamăgit de computerul tău nu te enerva şi vizita cel mai apropiat magazin ce comercializează produse IT. Noi avem grijă de banii tăi, aşa că-ţi prezentăm 4 paşi simpli prin care poţi încerca să-ţi întinereşti calculatorul.

1. Şterge fişierele temporare. Sistemul pe care îl foloseşti stochează o serie de fişiere temporare care îţi ocupă spaţiu în memoria calculatorului. Acestea caută resurse în memoria lui şi nu le obţine. Fişierele temporare rămân înmagazinate pe hard-disk, în ciuda faptului că sunt inutile. Software-ul pe care îl foloseşti este afectat de acestea. Te duci în butonul de start, iar în search scrii %temt% şi apeşi enter. Se deschide un folder din care ştergi absolut tot, fără frică.

2. Dezinstalează programele pe care nu le foloseşti. Ștergerea programelor care nu sunt folosite eliberează spațiu și face ca PC-ul să funcționeze mai bine.

3. Cât mai puţine programe care rulează la deschiderea PC-ului. În start-up-ul sistemului de operare există programe inutile ce se deschid odată cu acesta. În momentul în care efectuezi instalări, ai grijă ca cât mai puţine soft-uri sa pornească automat încercând astfel să limitezi atribuirea resurselor din start.

4. Pune în funcțiune programul de eliberare a spațiului de pe hard disk. Acest mic program Windows realizează o curățenie a proceselor și programelor care nu sunt utile ca foldere sau copii de siguranță temporare. Ele se acumulează și ocupă un spațiu mare și servesc doar la acapararea resurselor. Pentru a pune în funțiune acest program este necesar doar a da run pe cleanmgr, potrivit huffingtonpost.co.uk.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net