Cum să te ferești de atacurile cibernetice de pe Google Chrome

Ce poți face ca să utilizezi Google Chrome într-un mod foarte sigur, care să te țină departe de toate atacurile cibernetice. 

Cum să folosești Google Chrome în siguranță
Cum să folosești Google Chrome în siguranță

Pe măsură ce pericolele în spațiul on-line sunt tot mai des întâlnite, hackerii se pregătesc din ce în ce mai des să se folosească de vulnerabilitățile întâlnite în browserele web. 

Potrivit statisticilor recente, în ultimii ani, cel mai important și utilizat browser web a fost Google Chrome, iar asta nu-i poate decât bucura pe hackeri, deoarece plaja lor de căutat vulnerabilități devine din ce în ce mai exactă. 

Nu uita să folosești 2FA

Experții în securitate cibernetică recomandă utilizarea autentificării prin 2 pași, cunoscută și drept two-factor authentication (2FA), care poate ține la distanță hackerii de contul tău Google și, implicit, de datele tale și cardul tău bancar. 

Citește și Tehnicile folosite de hackeri ca să-ți fure datele. Cum să te protejezi

2FA funcționează prin intermediul unui sistem care-ți permite să-ți accesezi conturile, doar dacă ai introdus un cod disponibil pe telefonul tău. Codul respectiv este generat pe loc, iar valabilitatea acestuia dispare după un anumit timp. De asemenea, mai există și posibilitatea să primești acel cod prin intermediul SMS-ului. 

Cum să-ți instalezi 2FA pe contul tău Google

Prima dată, vom accesa myaccounts.google.com

Din partea stângă, vom merge la panoul Securitate / Security

După care, vom continuă prin alegerea autentificării prin 2 pași.

Pentru o protecție suplimentară, vom șterge toate extensiile pe care le-am adăugat în Google Chrome, din aceeași fereastră. 

Extensiile pot fi adăugate, fără să ne dăm seama, atunci când instalăm un program pe care l-am descărcat de pe internet. Acestea îți pot urmări activitatea on-line, așa că e bine să le ștergi cât mai repede posibil. Pentru a face asta, apasă pe cele trei puncte de lângă bara de search.

După aceea, du-te la meniul Mai multe Instrumente / More Tools și alege Extensii / Extensions. Acum, le poți șterge pe cele pe care nu le folosești sau care consideri că-ți afectează securitatea on-line. 

Utilizați un VPN

În ziua de astăzi, multe persoane utilizează un VPN, ca să-și protejeze confidențialitatea în spațiul on-line. Este un instrument excepțional pentru utilizatorii ce doresc să-și ascundă activitatea și adresa IP de potențialii hackeri. 

Vezi și Atenție, nu deschide niciun link primit zilele astea! Un virus periculos este trimis prin SMS

Un VPN va preia informațiile și vi le maschează folosind o altă adresă IP. Așadar, puteți utiliza un VPN pentru a accesa anumite site-uri, iar adresa virtuală va fi una din Brazilia, chiar dacă sunteți, de fapt, în Botoșani. Asta vă poate feri de mai multe pericole on-line. 

Setări de navigare mult mai sigură

Există mai multe setări pentru o navigare mult mai sigură prin intermediul Google Chrome. Prima este bazată pe o protecție standard, care îi poate ajuta pe utilizatori să urmărească toate pericolele la care au fost supuși, dar și site-urile periculoase ce nu au un certificat de securitate. 

Al doilea, are în vedere protecția îmbunătățită, care este utilizată în momentul în care decideți să accesați setările de confidențialitate și securitate ale browserului. 

Acestea se află lângă bara de search, pe meniul format din cele trei puncte de pe Google Chrome.

Un alt mod de protecție este utilizarea HTTPS-First, disponibilă pe Google Chrome, care permite accesarea doar a site-urilor care au un certificat de securitate înregistrat și aprobat de către Google. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net