Cum să te ferești de atacurile cibernetice de pe Google Chrome

6 mai 2022

Ce po╚Ťi face ca s─â utilizezi Google Chrome ├«ntr-un mod foarte sigur, care s─â te ╚Ťin─â departe de toate atacurile cibernetice. 

ce au cautat romanii pe google in 2018 jpeg
Cum s─â folose╚Öti Google Chrome ├«n siguran╚Ť─â

Pe m─âsur─â ce pericolele ├«n spa╚Ťiul on-line sunt tot mai des ├«nt├ólnite, hackerii se preg─âtesc din ce ├«n ce mai des s─â se foloseasc─â de vulnerabilit─â╚Ťile ├«nt├ólnite ├«n browserele web. 

Potrivit statisticilor recente, ├«n ultimii ani, cel mai important ╚Öi utilizat browser web a fost Google Chrome, iar asta nu-i poate dec├ót bucura pe hackeri, deoarece plaja lor de c─âutat vulnerabilit─â╚Ťi devine din ce ├«n ce mai exact─â. 

Nu uita să folosești 2FA

Exper╚Ťii ├«n securitate cibernetic─â recomand─â utilizarea autentific─ârii prin 2 pa╚Öi, cunoscut─â ╚Öi drept two-factor authentication (2FA), care poate ╚Ťine la distan╚Ť─â hackerii de contul t─âu Google ╚Öi, implicit, de datele tale ╚Öi cardul t─âu bancar. 

Cite╚Öte ╚Öi Tehnicile folosite de hackeri ca s─â-╚Ťi fure datele. Cum s─â te protejezi

2FA func╚Ťioneaz─â prin intermediul unui sistem care-╚Ťi permite s─â-╚Ťi accesezi conturile, doar dac─â ai introdus un cod disponibil pe telefonul t─âu. Codul respectiv este generat pe loc, iar valabilitatea acestuia dispare dup─â un anumit timp. De asemenea, mai exist─â ╚Öi posibilitatea s─â prime╚Öti acel cod prin intermediul SMS-ului. 

Cum s─â-╚Ťi instalezi 2FA pe contul t─âu Google

Prima dat─â, vom accesa myaccounts.google.com

Din partea stângă, vom merge la panoul Securitate / Security

După care, vom continuă prin alegerea autentificării prin 2 pași.

Pentru o protec╚Ťie suplimentar─â, vom ╚Öterge toate extensiile pe care le-am ad─âugat ├«n Google Chrome, din aceea╚Öi fereastr─â. 

Extensiile pot fi ad─âugate, f─âr─â s─â ne d─âm seama, atunci c├ónd instal─âm un program pe care l-am desc─ârcat de pe internet. Acestea ├«╚Ťi pot urm─âri activitatea on-line, a╚Öa c─â e bine s─â le ╚Ötergi c├ót mai repede posibil. Pentru a face asta, apas─â pe cele trei puncte de l├óng─â bara de search.

Dup─â aceea, du-te la meniul Mai multe Instrumente / More Tools ╚Öi alege Extensii / Extensions. Acum, le po╚Ťi ╚Öterge pe cele pe care nu le folose╚Öti sau care consideri c─â-╚Ťi afecteaz─â securitatea on-line. 

Utiliza╚Ťi un VPN

├Än ziua de ast─âzi, multe persoane utilizeaz─â un VPN, ca s─â-╚Öi protejeze confiden╚Ťialitatea ├«n spa╚Ťiul on-line. Este un instrument excep╚Ťional pentru utilizatorii ce doresc s─â-╚Öi ascund─â activitatea ╚Öi adresa IP de poten╚Ťialii hackeri. 

Vezi ╚Öi Aten╚Ťie, nu deschide niciun link primit zilele astea! Un virus periculos este trimis prin SMS

Un VPN va preia informa╚Ťiile ╚Öi vi le mascheaz─â folosind o alt─â adres─â IP. A╚Öadar, pute╚Ťi utiliza un VPN pentru a accesa anumite site-uri, iar adresa virtual─â va fi una din Brazilia, chiar dac─â sunte╚Ťi, de fapt, ├«n Boto╚Öani. Asta v─â poate feri de mai multe pericole on-line. 

Set─âri de navigare mult mai sigur─â

Exist─â mai multe set─âri pentru o navigare mult mai sigur─â prin intermediul Google Chrome. Prima este bazat─â pe o protec╚Ťie standard, care ├«i poate ajuta pe utilizatori s─â urm─âreasc─â toate pericolele la care au fost supu╚Öi, dar ╚Öi site-urile periculoase ce nu au un certificat de securitate. 

Al doilea, are ├«n vedere protec╚Ťia ├«mbun─ât─â╚Ťit─â, care este utilizat─â ├«n momentul ├«n care decide╚Ťi s─â accesa╚Ťi set─ârile de confiden╚Ťialitate ╚Öi securitate ale browserului. 

Acestea se află lângă bara de search, pe meniul format din cele trei puncte de pe Google Chrome.

Un alt mod de protec╚Ťie este utilizarea HTTPS-First, disponibil─â pe Google Chrome, care permite accesarea doar a site-urilor care au un certificat de securitate ├«nregistrat ╚Öi aprobat de c─âtre Google. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg