Reacția lui David Popovici, când ministrul Sportului a vrut să bată palma cu el

27 iunie 2022 16:07   Sport
Ultima actualizare:

David Popovici, 17 ani, a ajuns duminică, 26 iunie, în țară, fiind așteptat de oficialități la Salonul Oficial din cadrul Aeroportului Henri Coandă.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a felicitat întregul lot de natație participant la Campionatul Mondial de la Budapesta și, în cadrul conferinței de presă, i-a înmânat lui David Popovici un trofeu și un cec, în valoare de 200.000 de euro.

În momentul înmânării cec-ului, ministrul a dorit să bată palma cu tânărul campion, doar că... acesta a avut o reacție simpatică, întrucât nu putea să răspundă decât dacă renunța la cec-ul primit sau la trofeu.

Și ministrul a avut emoții, încât l-a uitat pe Robert Glință

David s-a fâstâcit un pic, la fel și ministrul, cec-ul a scăpat pe jos, moment în care fenomenalul campion la înot a putut să bată palma cu ministrul Novak. De altfel, nici ministrul, fost sportiv de performanță la rândul său, nu a fost ocolit de emoții.

Citește și: Strategia neîmplinită a lui Ion Țiriac pentru David Popovici

Acesta a dorit să îi înmeneze cec-ul din partea guvernului României, inițial, lui David în spatele tribunei, care bloca accesul vizual.

La sugestia lui David, cei doi s-au deplasat în lateral și au reluat momentul. De altfel, ministrul Novak a fost atât de emoționat, încât în discursul său l-a uitat, parcă, în totalitate pe Robert Glință.

Acesta nu i-a menționat numele în discurs, rezumându-se, doar, la a-i mulțumi lui David. Ulterior, i-a adresat câteva vorbe și i-a înmânat un trofeu și flori.

David Popovici și Robert Glință, alături de staff-ul lor, au fost așteptați la aeroport de ministrul Sportului, Eduard Novak, de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi de preşedinta FRNPM, Camelia Potec.

David a scris istorie la Budapesta

La Campionatul Mondial de natație, desfășurat la Budapesta, David Popovici a scris istorie. De altfel, în discursul avut la aeroport, Robert Glință a avut o remarcă impresionantă, când i-a mulțumit acestuia pentru că sunt contemporani.

La Budapesta, miercuri, 22 iunie 2022, David s-a impus cu timpul de 47 de secunde și 58 de sutimi, intrând în istorie.

Citește și: Cum și-a petrecut David Popovici prima zi după performanța de la Budapesta și când revine în România

Misiunea lui era foarte dificilă, pentru că, în istoria Mondialelor, „dubla” 100 m – 200 m a fost reușită o singură dată, chiar la prima ediție, în 1973. David a obținut aurul la cele două probe.

La rândul său, Robert Glință a ajuns în două finale și a ocupat locul al 5-lea la proba de 50 de metri spate și locul 8 la proba de 100 metri spate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe