Marius China, de la muzică etno, la colaborări cu artiști internaționali

Cântă de ani de zile în trupa Datina însă de câțiva ani a trecut și în spatele scenei și organizează evenimente.

Marius China are o vară foarte aglomerată
Marius China are o vară foarte aglomerată

Iată că am aflat că vara asta Marius China (39 de ani) va lucra cu artiști internaționali precum Ronan Keating, Lou Bega, Outlandish sau Jay Sean și am vrut să-i știm și noi povestea. Am stat de vorbă cu el și ne-a răspuns tuturor curiozităților, într-un interviu exclusiv.

Ani de zile ai cântat în Datina, o trupă etno, și ai fost mereu pe scenă. Mai cânți sau ai trecut cu totul în spatele scenei?

Muzica este cel mai frumos dar pe care l-am primit de la Dumnezeu și nu cred că voi lăsa la o parte meseria mea de artist niciodată, doar că în ultimii 10 ani am urcat din ce în ce mai rar pe scenă, și atunci când am făcut-o a fost minunat. În general îmi păstrez 2-3 momente pe an în care sunt artist.

Citește și: Ronan Keating este încântat să revină în România 

Cum ai intrat în showbiz? Dar în trupa respectivă?

În showbiz mi-am făcut loc încă de când aveam 16 ani, activăm într-o trupă numită Everest, trupă pe care am înființat-o în clasa a 11-a. Mai apoi, în 1999 am fondat trupa Datina, trupă care activează și acum în industria muzicală românească.

Cum de ți-a venit ideea să treci în spatele scenei și să organizezi spectacole?

Ideea de a trece în spatele scenei a venit natural, având în vedere că începând cu anii 2000 activitatea trupei Datina devenea de la an la an mai bogată. Astfel, la un moment dat, după ce am schimbat mai mulți impresari ne-am dat seama că cel mai bine pentru trupă era că eu să fiu cel care organizează spectacole, iar în anul 2003 l-am cunoscut pe Marius Șofron. Ne-am dat seama că avem aceeași viziune, astfel am hotărât să organizăm concerte nu doar pentru trupa Datina, ci și pentru alte trupe care activau deja în piața muzicală.

Cu câte vedete lucrezi? Dintre aceștia mulți îți sunt și prieteni?

Sprint Music reprezintă exclusiv peste 70 de artișți pe partea de management, booking, label. Mulți dintre ei îmi sunt și prieteni. Așa s-a întâmplat și să trecem de la organizatori de spectacole la manager.

Kamara de la Alb-Negru a venit la noi în 2009 și ne-a propus să devenim impresari exclusivi ai trupei Alb-Negru, în 2008 noi livrând mare parte dintre concertele lor. Ușor-ușor, după ce a apărut Shift în viața noastră, în 2011, am devenit și casă de discuri, deoarece niciuna dintre casele de discuri de la momentul respectiv nu a avut încredere în acel proiect. Așa am fondat casă de discuri Sprint Music.

În acest moment mai faci muzică?

Da, fac muzică, și încă foarte multă. Nu cred că trece o zi în care să nu-mi dau cu părerea legat de muzică pe care o lansăm, și în același timp ajung în 4-5 studiouri în fiecare săptămână. În general îmi place să fiu proactiv în tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere muzical cu artiștii pe care îi reprezint.

Marius China, alături de Liana Stanciu și Connect-R
Marius China, alături de Liana Stanciu și Connect-R

Eșți și organizator de festivaluri și chiar ai unul mare în luna august, cu 30 de vedete de la noi și de afară – We Love Music Festival, la Râmnicu Vâlcea. Cum de ai reușit să prinzi atâtea vedete pentru acest festival?

În primul rând noi suntem îndrăgostiți de acest line-up, dacă ar fi fost după mine probabil am mai fi adus 50, doar că trebuie ca în fiecare zi de festival fiecare artist să-și susțină un recital de o oră, și atunci am mai lăsat dintre artiștii preferați și pentru anul următor.

Marius vorbește cu drag despre proiectele sale
Marius vorbește cu drag despre proiectele sale

Din punctul meu de vedere este cel mai potrivit line-up pentru cei care iubesc muzică. Sunt artișți care au făcut istorie în industrie, că să menționez doar câțiva: Ronan Keating, Lou Bega, Outlandish, Jay Sean și mulți alțîi. Și vin la Râmnicu Vâlcea, unde se desfășoară festivalul, să cânte hituri care au făcut înconjurul lumii.

Mă bucur că îi aduc pe toți sub umbrela acestui festival și sunt sigur că va fi o energie extraordinară și că oamenii vor cânta din suflet alături de artiști.

Din line-up-ul de la We Love Music Festival, pe cine eșți nerăbdător să vezi pe scenă?

Abia aștept să-i văd pe toți. Fiecare artist are în portofoliu cel puțin 2-3 piese care, din punctul meu de vedere, au fost imnuri mondiale. O să fie o super-distracție și sincer, abia aștept să vină luna august și să înceapă festivalul. Chiar dacă sunt din organizare, mă voi comportă precum publicul, voi cânta și mă voi bucură de experiență.

Sunt sigur că se ascunde multă muncă în spatele unui festival. Ce presupune organizarea unui festival?

Muncă din spatele festivalului e uriașă. Avem deja două luni de când suntem full-time cu treabă pentru We Love Music Festival. Totuși, e o muncă frumoasă. Eu nu m-am gândit niciodată că e greu, pentru că îmi face plăcere. În acest sens este adevărată vorba aceea cu „do what you love and you will never work a day în your life”.

Trupa Datina
Trupa Datina

Organizarea unui festival mare presupune atenție la detalii și multe taskuri precum: organizarea line-up-ului, alegerea locației. Noi am ales Platoul Fețeni de lângă Râmnicu Vâlcea pentru că este un loc absolut superb, un loc în care pe lângă faptul că te vei distra, vei trăi și experiențe de neuitat în mijlocul acelei păduri. Iar zona Vâlcea este atât de frumoasă, stațiunile precum Govora, Călimăneșți Căciulata sunt superbe, sunt o mulțime de locuri de vizitat, uite, Cascadă Lotrișor.

Chiar vreau să profit de timpul pe care o să-l petrec în perioada festivalui acolo și să mai vizitez locuri.Dar mă întorc la muncă de organizare, care mai presupune și promovare, echipă, ticketing, safety, voluntariat, scenotehnică și multe altele. Mi-ar trebui o zi doar că să punctez ce presupune un festival.

De ce ar trebui să vină oamenii la We Love Music Festival și de ce ai ales zona Vâlcea pentru acest festival?

Cei care iubesc muzică ar trebui să vină pentru că este pentru prima oară când atât de multe nume sonore din epoca de aur a muzicii se reunesc în același loc. Am fost fascinat de Platoul Fețeni de lângă Vâlcea și pot să spun că m-am îndrăgostit de prima oară când am fost acolo, și aceeași senzație cred că o vor avea și participanții.

Ce alte planuri ai pentru toamna asta?

Avem foarte multe planuri pentru toamna asta: punem la cale turnee, avem piese de lansat, campanii care trebuie duse la bun sfârșit, dar nu mă pot gândi încă la toamnă, pentru că toamna pentru noi începe anul acesta cu 10 zile mai devreme, începe la Vâlcea, primul meu plan fiind să ne distrăm la We Love Music Festival, alături de miile de oameni care vor participa.

Cine este Marius China?  

Marius China este solist, producător și unul dintre organizatorii We Love Music Festival, care se desfășoară pe parcursul a 4 zile, între 18 și 21 august, în aer liber, într-un loc de poveste, Platoul Fețeni din Râmnicu Vâlcea, chiar la marginea pădurii.

Este cea mai mare adunare de artişți din epoca de aur a muzicii, pe care a găzduit-o România vreodată! Patru zile magice de festival, cu peste 30 de nume sonore de la noi și de afară!

Pe scenă festivalului vor urcă nume precum Ronan Keating, ATB, Jay Sean, Outlandish, Blue, 3 Sud Est, Connect-R, Lou Bega, Dr Alban, Nana, Haddaway, Oceanâ, Ottawan, DJ Project, Arsenie ex. O-Zone, N&D, Melody Thornton ex. Pussycat Dolls, Class, LA, Body & Soul și alții.

Vezi și: Ce mesaj are Ronan Keating pentru fanii din România 

Gazdele evenimentului: reputatul om de radio și TV Liana Stanciu și îndrăgitul artist și MC Nick de la N&D.We Love Music Festival va fi o experiență de neuitat pentru public. Pe lângă un line-up cu artiști de top din România și internaționali, participanții se vor bucură și de un parc de distracții amenajat în spațiul unde se desfășoară festivalul.

În plus, evenimentul va găzdui și un food court și food truck cu mâncare pentru toate gusturile. Astfel, festivalul va fi o experiență perfectă atât pentru tinerii puși pe distracție, cât și pentru familiile cu copii, care vor regăși la We Love Music Festival tot ceea ce au nevoie pentru un weekend memorabil.

Show-urile live de pe scenă vor fi completate de Mega Petrecerea Disco Anul 2000, unde petrecăreții vor putea dansa de seară până în zorii zilei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net