Destinul nostru, influențat de trecutul părinților! Psihoterapeutul Anca Maftei vorbește despre traumele familiale

Legăturile interumane și lumea interioară a fiecăruia dintre noi sunt dificil de înțeles. Traumele sunt complicat de procesat dacă nu încercăm să privim dincolo de cauzele personale și de motivele aparente care au stat la baza formării lor.

image
Psihoterapeutul Anca Maftei a vorbit despre traumele de familie și cum pot fi depășite

Într-o discuție pe care reporterul Raluca Găină a purtat-o cu psihoterapeutul Anca Maftei, am aflat cum trecutul fiecărei familii influenzează destinul individual. 

Deși ne-ar plăcea să credem că suntem în întregime stăpânii propriei vieți, iar consecințele sunt rezultatul direct al propriilor decizii și acțiuni, psihoterapeutul Anca Maftei susține că situația nu este chiar așa!

Conform acesteia, orice decizie pe care o luăm sau modul în care ne raportăm la traumele pe care le procesăm are o explicație puternic înrădăcinată în modul de a fi al familiilor din care provenim. 

Citește și: Cine este cel mai citit psiholog din România?

„Noi credem că suntem liberi și că luăm decizii conștiente pentru viața noastră, dar iată că adesea repetăm aspecte importane fie din viața bunicii, a bunicului și așa mai departe. Considerăm că ne alegem noi partenerul, când în realitate, ce se află în dedesubturile care sunt transmise intragenerațional în ființa noastră, influențează alegerea în mod direct. Până nu înțelegem cine suntem, cine face parte din noi, trăim viața altcuiva. Toate reziduurile energetice suferite în urma traumei sunt păstrate în celule ani de zile!. Suntem rezultatul a tot ceea ce a fost înaintea noastră", susține psihoterapeuta Anca Maftei. 

Anca Maftei susține că igiena sufletească este la fel de importantă precum cea fizică 

Mai mult decât atât, Anca Maftei este de părere că și noi, la rândul nostru, suntem direct responsabili pentru bagajul energetic cu care copiii noștri vor porni în viață. Așadar, psihoterapeutul sfătuiește să avem foarte multă grijă la situațiile și oamenii alături de care decidem să ne înconjurăm.

Vezi și: Poate funcționa o relație fără sex? Răspunsul unui celebru psihoterapeut 

„Tot ceea ce fac eu se reflectă și asupra urmașilor mei. Spre exemplu: dacă un om vine cu o anxietate profundă într-o cameră, cu toții vom simți această energie. Astfel este foarte important să facem un pic de curat, să avem o igienă sufletească. Să privim cu atenție la cine suntem și ce vrem să lăsăm în urma noastră!", a continuat Anca Maftei. 

Cine este Anca Maftei? 

Potrivit descrierii de pe site-ul personal, Anca Maftei este psihoterapeut IFS, psihoterapeut sistemic, psihoterapeut integrativ, psiholog clinician, hipnoterapeut, facilitator de constelații familiale și sistemice, creator și inventator al metodei de transformare interioara Re-Generation.

Anca Maftei oferă consiliere psihologică și sprijin celor care au nevoie, având propriul cabinet. În plus, susține workshop-uri în Capitală care au teme vaste, între care se numără: mâncatul emoțional și modalități prin care putem scăpa de acest obicei dăunător, stima de sine și modalități prin care poate fi îmbunătățită, traumele familiei și soluții prin care poate fi vindecată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
Alexia Eram (6) jpg
David Beckham
tragedie cobadin jpg
image
image
image
image
cub charlotte nastase png
adelina nica si mihai costea 8 png
loredana groza png
aurelian temisan jpeg
eda marcus HP jpg
mihai alexandru aurelian temisan mp4 thumbnail png