Cum a ajuns Alice cea mai cunoscută româncă din Sardinia! Pizzeria celebră la care e mereu coadă. „Am început cu mici”

#Exclusiv Click!

Dacă ai ajuns vara asta în Sardinia, superba insulă italiană cu cele mai frumoase plaje din Europa, este imposibil să nu fi auzit de pizzeria din Alghero unde e coadă mereu. O pomenesc toți românii care au trecut pe acolo și au lăsat review-uri pe internet. Și nu doar românii! Dar ce e atât de special la micuțul local înghesuit pe o străduță de 2 metri lățime?

Alice se bucură de un mare succes cu pizzeria din Sardinia
Alice se bucură de un mare succes cu pizzeria din Sardinia

Alice Siminiceanu este o româncă din Suceava, care locuiește de mulți ani în peninsulă, și care a descoperit împreună cu prietenii ei formula perfectă care le aduce un succes nesperat: mozzarella de casă, zeci de feluri de pizza de care nici n-ai auzit vreodată și... muzică! Turiștii stau grămadă să prindă o masă pentru a gusta produsele autentice, dar și pentru a lua parte la spectacolul inedit care are loc în fiecare seară la ora 21.00. Clienții sunt serviți cu bulete de mozzarella proaspătă și delicioasă pe acordurile melodiilor italiene celebre, toată lumea dansează, filmează și aplaudă! Ai senzația că este un musical, iar tu ești actorul principal! Alice Siminiceanu este regizorul și unul dintre patronii pizzeriei, alături de iubitul ei și alți amici. Viața ei poate fi lejer scenariu de film.

Click!: Bună, Alice! Te-am descoperit la cea mai cunoscută pizzerie din Alghero, Sardinia, și am aflat cu uimire, dar și mândrie, că ești una dintre patronii acestui loc de care scriu toți vloggeri de turism. Spune-ne întâi cine ești? Câți ani ai? Unde te-ai născut? Când și cum ai plecat în Italia?

Alice Siminiceanu: Am 38 de ani și sunt originară din Suceava. De câțiva ani, locuiesc în Roma, un oraș care m-a cucerit cu istoria și energia lui vibrantă, însă Sardinia a devenit un loc special pentru mine, unde din 2022 îmi petrec fiecare vară. Aici, am ocazia să fac parte din proiectul minunat al pizzeriei din Alghero, un loc deosebit care atrage oameni din întreaga lume. Este o adevărată plăcere să contribui alături de echipa noastră la crearea unei atmosfere autentice și să împărtășim bucuria gastronomiei italiene cu toți cei care ne vizitează.

„Când a venit la Roma, mama a început cu mici românești”

Am aflat despre tine că o perioadă te-ai axat pe travel și ai fost creator de conținut pe acest domeniu. Pe unde ai umblat și cum de nu ai ramas pe acolo? De ce te-ai întors tot în Italia?

Da, am avut o perioadă minunată în care călătoriile și crearea de conținut au fost o parte esențială din viața mea. Am avut privilegiul să locuiesc timp de un an în Thailanda, o experiență care m-a marcat profund, și să trăiesc o perioadă în Elveția, descoperind contrastele fascinante dintre culturile și peisajele acestor două locuri. În plus, am vizitat enorm de multe țări, fiecare aducându-mi noi perspective și amintiri de neuitat. Deși am fost de multe ori tentată să mă stabilesc definitiv în diverse colțuri ale lumii, Italia a rămas pentru mine un loc special, unde m-am simțit mereu acasă. Este țara care îmi oferă echilibrul perfect mai ales că aici am familia, pe mama în special.

Mi-ai spus că mama ta a început o afacere în Italia: făcea mici românești! Te las pe tine să povestești cum ați ajuns de la micii din târg la un restaurant lângă Roma.

Povestea noastră începe cu deschiderea unui restaurant în mijlocul Romei, situat într-o locație vibrantă, Luna Park, unde mama mea și tatăl meu vitreg, italian, au adus aromele autentice ale bucătăriei românești. Restaurantul nostru a fost cunoscut pentru micii delicioși, care au avut un succes remarcabil atât în rândul românilor, cât și al italienilor. Din păcate, am întâmpinat probleme cu locația din parc, ceea ce ne-a determinat să căutăm o nouă oportunitate. Astfel, ne-am mutat în afara Romei, la Marina di San Nicola, unde am deschis un nou restaurant axat pe preparate din pește. Această schimbare ne-a permis să explorăm noi direcții culinare și să ne bucurăm de ingredientele proaspete pe care Italia le oferă.

Cum ai ajuns să deschizi un restaurant în Sardinia, departe de Roma, mai ales că ai și o fetiță mică?

Deschiderea restaurantului din Sardinia a fost inițial ideea unor prieteni care aveau încredere în viziunea și ideile mele. Ei m-au invitat să mă alătur proiectului, iar în primul an am venit aici cu fetița mea, fără să știm exact ce ne așteaptă. Experiența a fost atât de pozitivă și comică în același timp pentru că unul dintre acești prieteni a devenit partenerul meu de viață și am decis împreună să continuăm și să dezvoltăm mai departe acest proiect. Deși locuim doar 3 luni pe an în Sardinia, în timpul vacanței fetiței mele, această perioadă ne permite să ne dedicăm complet restaurantului și să ne bucurăm de frumusețea insulei. Restul timpului, ne întoarcem în Roma, unde continuăm să ne ocupăm de alte proiecte și de viața noastră de zi cu zi. Această împărțire a timpului ne oferă echilibrul ideal între muncă și viața de familie.

Spectacolul se bucură de mare succes pe Instagram

Ideea spectacolului care face atât de specială pizzeria voastră a fost a ta și cum și-a venit? Ce spuneau clienții la început?

Ideea spectacolului nostru a fost inspirată de un moment spontan și creativ. Totul a început când am filmat un video Mister Jamme Jà , cum îmi place mie să îi spun, care a preparat o mozzarella uriașă și a tăiat-o în fața prietenilor. Postarea a avut un succes imens pe Instagram, așa că am decis să extindem conceptul. Astfel, am introdus un moment special în restaurantul nostru: în timpul serii, dăm drumul la muzica italiană la volum mare timp de cinci minute, în care interpretăm melodii cunoscute. În acest timp, el iese în fața restaurantului cu mozzarella în mână și o oferă mesenilor și trecătorilor. A fost o idee care a prins rapid și a devenit un element distinctiv al experienței noastre. Cu milioane de vizualizări pe social media, restaurantul nostru a devenit un „must see” în Sardinia, atrăgând vizitatori din toată lumea.

Acum în fiecare seară e coadă să prinzi o masă la pizzeria voastră. Cum vă descurcați? Vă gândiți să mai deschideți și alte locații?

Într-adevăr, ne bucurăm să vedem că pizzeria noastră a devenit atât de populară și, în prezent, suntem în tratative pentru deschiderea de noi locații. De asemenea, avem și alte planuri ambițioase pentru viitor. Lucrăm la mai multe inițiative care ne vor permite să extindem experiența Cajo Alghero și să aducem conceptul nostru inovator în și mai multe locuri.

„Românii sunt foarte generoși în bacșișuri, comparativ cu alți turiști”

Vin mulți români în Alghero? Dă-mi un feedback despre ei. Cum se comportă? Le place ideea ta? Ți-au lăsat review-uri pozitive?

Da, în Alghero vin destui români și am avut plăcerea să avem mulți dintre ei printre clienții noștri. Feedback-ul din partea românilor a fost extrem de pozitiv. Sunt foarte încântați de conceptul nostru și de atmosfera pe care am creat-o aici, și mulți dintre ei ne-au lăsat review-uri apreciative, lăudându-ne pentru originalitate. Românii care ne vizitează se mândresc cu reușita noastră în Sardinia și sunt adesea foarte generoși în bacșișuri, comparativ cu alți turiști. Acest lucru reflectă nu doar aprecierea pentru serviciile noastre, ci și dorința de a susține și promova succesul comunității românești. Ne bucurăm că reușim să aducem un pic din România în Sardinia și că românii se simt mândri să ne viziteze și să ne sprijine.

Mai vii în România? De ce îți e cel mai dor din țară?

Da, am fost în România la București, dar nu am reușit să ajung în orașul meu natal, Suceava. De când a murit bunicul meu, nu am putut să mă întorc acolo. Fiecare gând la Suceava și la casa bunicilor mă întristează, și nu pot să merg știind că bunicul nu mai este. Nu am reușit nici să ajung la înmormântare și nici să pășesc din nou în casa care a fost atât de importantă pentru mine. Chiar și acum, când scriu aceste rânduri, simt o durere profundă și dorul mă copleșește. Îmi este dor de bunica, de prieteni și de toate amintirile care mă leagă de locurile natale. Chiar dacă păstrez legătura cu ei, îmi lipsesc enorm. Și îmi lipsește ciorba, care îmi aduce aminte de acasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pepe te cunosc de undeva despre andreea balan jpeg
foto1 ramona jpg
Banner Silviu Mircescu
 Medana Oprea, frumoasa soție a lui Alin Oprea, este foarte fericită
image
actualitate.net
image
actualitate.net