Omul care face minuni! De ce le găsește de muncă românilor fără să aibă niciun câștig: „Dacă îl ai pe Dumnezeu în suflet, atunci te afli pe calea cea bună”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Se spune că adevăratul caracter al unei persoane este dat de modul în care îi tratează pe cei care nu-i pot oferi nimic înapoi. Din fericire, deși trăim într-o lume confuză în care fiecare s-a obișnuit să se preocupe doar de pătrățica lui, încă putem găsi povești și oameni care ne inspiră să fim mai buni. Un astfel de exemplu este fata care faci minuni fără să aibă vreun beneficiu. 

Oana Urse, fata care face minuni
Oana Urse, fata care face minuni

Cine este fata care face minuni?

„Dacă îl ai pe Dumnezeu în suflet, atunci te afli pe calea cea bună”, asta crede cu tărie Oana Urse, o tânără care a ajutat mii de români să își găsească un loc de muncă. 

Deși lucrează în asigurări, Oana își face timp pentru a schimba în bine destinele celor care îi scriu pe platforma LinkedIn, acolo „eroina” din povestea noastră are o comunitate uriașă. Toată această „epopee”, așa cum îi place să spună, a început în urmă cu 4 ani.

În exclusivitate pentru Click!, Oana Urse a povestit cum s-a întâmplat totul, ce o motivează, dar și care sunt cazurile care au marcat-o. 

„Oamenii au încredere in mine, deși nu mă cunosc. Asta pentru că nu i-am dezamăgit niciodată”

Spune-ne cum a început totul? Cum ai decis să ajuți și de ce?

Totul a început acum 4 ani, când am vazut pe Facebook o postare a cuiva care solicita ajutor pentru a găsi joburi unei familii de pensionari ce doreau să lucreze împreună. Oamenii aveau aproximativ 600 lei pensie, sumă care nu le putea asigura un trai decent. Am dat share atât pe profilul meu de fb, cât și pe LinkedIn, unde în acel moment nu aveam mai mult de vreo 1000 de conexiuni. Spre marea mea bucurie, a treia zi mi-a scris mesaj pe LinkedIn directorul unei firme: „Cei doi oameni și-au găsit joburile dorite în firma noastră și vor lucra împreună, așa cum au solicitat."

După ce am anunțat pe LinkedIn că familia respectivă deja și-a găsit job, am adăugat să îmi poată scrie oricine își caută job, sau orice om (companie) care caută candidații potriviți pentru a-i angaja. Și cam așa a început povestea, pardon.. epopeea.

De atunci au început să îmi scrie din ce în ce mai mulți oameni. Mai primesc mesaje și atunci când omul este într-o cumpănă, nu știe ce decizie să ia legată de job, sau în legătură cu orice îl apasă  Îi public anunțul anonim, iar cei ce au un sfat bun pentru el, îi lasă comentarii în postare. De aici el alege ce simte că i se potrivește.

Oamenii au încredere în mine, deși nu mă cunosc. Asta pentru că nu i-am dezamăgit niciodată și au văzut că au de-a face cu un om cu coloană vertebrală și pe care te poți baza în orice situație.

În afară de postat anunțuri de recrutare/căutare de joburi cum alegi pe cine ajuți?

Ajut pe oricine are nevoie și e de bună credință.

Ne poți da câteva exemple de povești care te-au impresionat

Sunt foarte multe. Pe moment îmi amintesc de familia despre care v-am spus mai sus. Îmi mai amintesc că mi-au scris și câțiva oameni care nu puteau vedea, alții care nu puteau merge, și cu toate astea doreau să muncească și să simtă că fac parte dintr-o colectivitate.

M-au impresionat și cei care îmi scriau pentru a-și ajuta rude, prieteni, cunoștințe să își găsească servicii. Cineva mi-a scris de o prietena de-a sa care trecea printr-un moment mai greu și nu știa cum să ajute. Nici eu nu am vreo rețetă secretă, așa că de fiecare dată când primesc astfel de întrebări, postez anonim (cu acordul persoanei care mi-a scris) povestea pe scurt. Am în comunitate foarte mulți oameni de calitate din mai toate domeniile de activitate, buni profesioniști, și mulți dintre ei vor să ajute și scriu în comentarii sugestii, recomandări pentru persoana care a solicitat ajutorul. Dintre aceste comentarii, omul își poate alege sfaturile cu care simte că rezonează și mulți dintre ei mi-au scris că au fost ajutați să treacă mai ușor prin anumite încercări din viață.

Ai idee câți oameni ai ajutat?

Nu știu exact, nu am numărat. Sunt mii, cel mai probabil. Unii oameni îmi trimit feedback, alții nu.

Câte vizualizări ale anunțurilor ai pe LinkedIn?

LinkedIn îmi trimite săptămânal notificare cu media vizualizărilor anunțurilor din săptămâna precedentă. La mine au fost 305 mii de vizualizări în ultima săptămână.

Ce te motivează să ajuți având în vedere că nu ai niciun câștig material?

Mă bucură foarte mult faptul că am reușit să fac viața mai bună câtorva mii de suflete. Simt că nu fac umbră pământului degeaba.

Cum sunt oamenii atunci când îi ajuți fără să ai vreun beneficiu? Sunt recunoscători?

Unii da, unii nu. Unii cer ajutor, îl obțin, sunt recunoscători. Îmi mulțumesc personal, unii printr-o postare publică. Alții iau ajutorul ca și cum li se cuvine și nu mai spun nimic.

Cum reușești să îți gestionezi timpul? Ne imaginăm că ai multe solicitări pentru postări

Am unele zile în care nu îmi văd capul de atâta treabă, am și zile în care lucrez mai puțin și mă odihnesc mai mult.

Fac tot posibilul să nu (mă) uit. Să mențin atât cât pot un echilibru între muncă și odihnă. Uneori mă mai rătăcesc, e omenește, dar nu mă ține mult și îmi revin.

Mai ai timp și pentru tine și pasiunile tale? Ce te încarcă cu energie?

Ador să am în preajmă oameni de calitate, din toate punctele de vedere. Îmi mai încarcă bateriile și momentele de solitudine, momentele în care merg la masaj, la sala de sport. Atunci când citesc o carte bună, când văd un film care îmi place. Sunt foarte multe lucruri care mă încarcă cu energie, printre ele se numără și gătitul sănătos, jucat tenis de picior etc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
banner sonia trifan png
   Ana Porgras s-a accidentat la picior
banner jean Gavril png
Elena Merișoreanu le-a mulțumit tuturor pentru atenția acordată și pentru distincția primită
parintele gabriel cazacu casin jpg
428618687 7413244475406071 3174820995136099322 n jpg
masa de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net