Poveste emoționantă! Ce s-a întâmplat cu Tazz şi Luna, faimoșii câini-terapeuţi din Galați

Ultima actualizare:

Poveste înduioşătoare a două animăluţe de la adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş“ din Galaţi! Tazz şi Luna au fost salvaţi de oameni cu suflet mare, apoi au fost pregătiţi pentru a deveni câini de terapie şi pentru a fi adoptaţi. Şansa lor a venit tocmai din Germania, unde au parte de un cămin comun, scrie adevarul.ro.

Luna şi Tazz  au ajuns  în Germania. Foto: “Ajutaţi-l pe Lăbuş”
Luna şi Tazz au ajuns în Germania. Foto: “Ajutaţi-l pe Lăbuş”

„O veste bună la început de an: Luna şi Tazz şi-au găsit fericirea şi căminul mult aşteptat în Germania”, anunţă Corina Grigore, preşedinte la asociaţia “Ajutaţi-l pe Lăbuş” - Galaţi.

La fel ca mulţi câini care ajung în adăpostul din oraşul dunărean, Tazz şi Luna au poveşti triste. Când avea două luni, Tazz s-a refugiat, speriat, într-o scară de bloc.

A fost izgonit însă de acolo şi astfel a ajuns pe străzi. La rândul ei, căţeluşa Luna bântuia lihnită de foame pe uliţele unui sat din judeţul Galaţi. Cele două animăluţe au avut norocul să ajungă în adăpostul ”Ajutaţi-l pe Lăbuş”, unde au devenit de nedespărţit.

Treptat, Tazz şi Luna au fost antrenaţi pentru a deveni câini de terapie. Deşi au fost destul de rezervaţi şi timizi la început, şi-au învins traumele şi au reuşit să facă faţă cu brio antrenamentului special pentru a deveni câini de terapie.

„A fost destul de dificil la început. Aveau traumele lor, însă cu multă răbdare au reuşit să le învingă. Le-am câştigat mai greu încrederea, dar acum sunt foarte afectuoşi şi extrem de docili”, spune Lucian Donose, dresor de câini. 

Corina Grigore, o mare  iubitoare de animale. Foto: Arhivă personală
Corina Grigore, o mare iubitoare de animale. Foto: Arhivă personală

„Ne-am dorit mult să nu-i despărţim”

„Sunt căţei de rasă comună, dar care demonstrează că pot fi educaţi la fel precum cei de rasă. Ei pot fi folosiţi pentru terapia copiilor cu autism şi pentru bătrâni care sunt cazaţi în azil, pe care îi ajută să depăşească singurătatea”, detaliază Corina Grigore. 

„Acum urmează o nouă viaţă pentru Luna şi Tazz, care au demonstrat că pot fi companioni minunaţi într-un proiect din cadrul asociaţiei «Animal Society».

Nedespărţiţi  la adăpostul din Galaţi. Foto: adevarul.ro
Nedespărţiţi la adăpostul din Galaţi. Foto: adevarul.ro

Ne-am dorit cu ardoare să le găsim un cămin comun, ca să nu îi despărţim, iar visul a devenit realitate. Luna şi Tazz şi-au găsit fericirea şi căminul mult aşteptat în Germania. România nu a avut un loc pentru ei. Chiar dacă ne va fi un dor imens de cei doi căţei, ne bucurăm că, în sfârşit, vor cunoaşte dragostea şi căldura unei familii”, încheie Corina Grigore.

Clinică mobilă pentru animăluţele de la ţară

Rulota cu care veterinarii  colindă zonele rurale în  sprijinul necuvântătoarelor. Foto: “Ajutaţi-l
Rulota cu care veterinarii colindă zonele rurale în sprijinul necuvântătoarelor. Foto: “Ajutaţi-l

În adăpostul Asociației „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, condus de inimoasa Corina Grigore, peste 1.200 de animale (câini, pisici, măgari, oi, cai și viței) au șansa unei vieți mai bune. Pentru a interveni la numeroasele cazuri din zonele rurale, asociaţia a achiziţionat o clinică mobilă.

Rulota a fost dotată corespunzător şi, începând din vara anului trecut, a ajuns în multe sate ale județului. Prima oprire a fost în comuna Cudalbi, la o bătrână care are în grijă 30 de pisici. Acestea au fost sterilizate gratuit de veterinarii asociaţiei. 

„Vom putea ajuta şi autorităţile locale cu campanii de sterilizare, acolo unde vom fi solicitaţi şi vom găsi sursa de finanţare”, explică, pentru adevarul.ro, Corina Grigore.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net