Ce pregătiri sunt necesare atunci când vrei să adopţi sau să cumperi un câine: de la hrană şi până la schimbări în locuinţă

Ultima actualizare:

Câinii sunt animale iubitoare şi loiale, care iubesc să se afle alături de oameni. În plus, aceştia sunt ideali pentru copii, deoarece îi poate ajuta să înveţe noţiunea de responsabilitate, dar şi de grijă pentru cei din jur. Unde mai pui că de cele mai multe ori, câinii protejează copii şi se ataşează enorm de ei.

Ce pregătiri sunt necesare atunci când vrei să adopţi sau să cumperi un câine / Pexels.com
Ce pregătiri sunt necesare atunci când vrei să adopţi sau să cumperi un câine / Pexels.com

Totuşi, atunci când decizi să cumperi sau să adopţi un câine, există câteva pregătiri necesare, care să te ajute atât pe tine, cât şi pe noul membru al familiei să se adapteze la schimbare. 

Descoperă cele mai importanţi paşi de care să ţii cont înainte de a primi un căţeluş în casa ta:

Hotaraste-te de unde îl vei prelua

Din momentul în care decizi că îţi doreşti un căţeluş, trebuie să hotărăşti de unde îl vei adopta sau cumpără. Chiar această este una dintre întrebările esenţiale: vei cumpăra sau vei adopta?

Părerile sunt împărţite, însă prima opţiune ar trebuie să fie întotdeauna adopţia. Adopţia nu numai că este lipsită de costuri de achiziţie, însă este şi o contribuţie enormă pentru bunăstarea unui animăluţ. Foarte multe dintre animalele din adăposturi sau de la asociaţiile de profil sunt dornice de iubire şi doresc să îşi găsească familia potrivită după ce au trăit o viaţă nu tocmai uşoară.

Cumpărarea unui câine este o idee bună atunci când ai nevoie de un câine cu un scop precis. Spre exemplu, îţi doreşti o rasă de câine care nu lasa par deoarece unul dintre copii are alergii. De asemenea, poţi să achiziţionezi un câine de rasă dacă îţi doreşti ca acesta să aibă abilităţi de pază, însă această decizie vine la pachet cu responsabilitatea de a dresa corespunzător animalul.

Pregăteşte hrană şi accesoriile necesare

Odată ce ai decis de unde vei prelua căţeluşul mult dorit, trebuie să pregăteşti hrană şi accesoriile. Câinii mănâncă în principal hrană umedă şi uscată, iar cea umedă îţi va fi de folos în special ca recompensă deoarece căţeluşii o adoră. Poţi achiziţiona hrană umedă pentru câini de pe hornbach.ro la preţuri foarte avantajoase.

Vei mai avea nevoie de trei boluri, unul pentru apă, unul pentru hrană uscată şi unul pentru hrană umedă, iar cea mai bună idee este să optezi pentru boluri din ceramică sau inox deoarece sunt mai calitative comparativ cu cele din plastic.

Dacă animăluţul nu va avea voie în pat sau pe canapea, atunci îi poţi cumpăra un pătuţ special sau o salteluţă confortabilă pentru că acesta să poată dormi cât mai comod.

Pe lângă boluri, hrană şi culcuş, nu trebuie să îţi lipsească o lesă şi un ham potrivite dimensiunilor viitorului căţeluş. 

Atunci când primeşti un câine în familia ta, vei schimba în bine atât viaţa acestuia, cât şi pe cea a familiei tale. Pregăteşte-te din timp pentru acest moment, astfel încât schimbarea să fie cât mai uşoară.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net