Ligia Munteanu, totul despre cariera de 13 ani: «Economia a fost o opţiune naturală»

Ligia Munteanu iubeşte la nebunie economia şi televiziunea, aşa că le-a împăcat pe ambele în cariera aleasă.  Prezintă o emisiune cu profil economic la postul tv Digi24, precum şi una cu specific tehnic. Deşi televiziunea îi ocupă aproape tot timpul, Ligia găseşte energie şi pentru o afacere...

stanga
dreapta
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Click!: De cât timp eşti în echipa Digi? Dar în televiziune?

Ligia Munteanu: M-am alăturat echipei Digi24 în septembrie 2016. Iar în televiziune lucrez din anul 2009. Am 13 ani de când m-am îndrăgostit iremediabil de acest domeniu şi încă îmi iubesc meseria ca în prima zi. Am lucrat iniţial la TVR Iaşi, apoi am venit la Bucureşti, în 2011, în structura TVR Info. În 2012 am fost preluată de TVR 1 şi am prezentat, până în 2016, Telejurnalul.

Sunt ani plini cu amintiri foarte dragi mie, mai ales că televiziunea are darul de a fi atât o profesie plină de provocări, cât şi o adevărată lecţie de viaţă. Când lucrezi în televiziune, toată viaţa ta se modelează după asta.

Cine este, în descrierea ta, Ligia Munteanu? Care sunt cuvintele care te caracterizează?

Bucurie de viaţă. Cred că asta mă caracterizează cel mai mult. Am un suflet de copil şi o mare poftă de viaţă, iubire şi respect pentru oameni. Fac totul cu multă pasiune şi mă dedic total proiectelor dragi mie.

Dar pasiunea care te reprezintă cel mai mult care este?

Televiziunea este marea mea pasiune. Îmi place la nebunie această meserie şi consider că asta m-a şi menţinut până acum în acest domeniu, de altfel destul de provocator şi cu multe greutăţi.

ligia munteanu  (15) jpg
Ligia Munteanu, pe coperta ghidului Click! TV

Ce te-a atras cel mai mult la această profesie?

Mi-am dorit să lucrez în domeniu de când eram copil. Poate că la grădiniţă nu ştiam exact ce presupune televiziunea şi spuneam atunci că vreau să fiu actriţă, dar apoi am căutat şi am ales exact ce mi-am dorit. De când mă ştiu am vrut să interpretez roluri, de la mici scenete la grădiniţă şi la şcoală, la prezentări de gale şi diferite evenimente. Eu aşa văd şi munca mea de acum din televiziune, fiecare emisiune reprezintă un anume rol, un anumit personaj pe care îl construiesc până la cele mai amănunţite detalii.

"Economia a fost o opţiune naturală"  

Având în vedere profilul emisiunii pe care îl prezinţi la Digi24, te întreb: te pasionează economia?

Economia este o ştiinţă socială care înseamnă oameni şi, da, mi-a plăcut încă de pe băncile facultăţii.

Ce studii ai?

Economia a fost o opţiune naturală pentru mine, având în vedere că am terminat un liceu de profil real, mate-info. Am urmat cursurile Facultăţii de Economie din Iaşi, iar la masterat am optat tot pentru ceva în domeniu. Am chiar şi un doctorat în economie. Aceste studii m-au ajutat să îmi conturez un profil extrem de interesant în televiziune, în domeniul economic.

În paralel, am studiat, la teatru, voce şi interpretare, astfel încât să pot prezenta ştirile într-o manieră profesionistă, dar, în acelaşi timp, să înţeleg perfect toate evenimentele. Nu poţi oferi publicului o imagine de ansamblu a evenimentelor dacă nu le înţelegi tu mai întâi.

Are un magazin de pălării, cu iubitul ei

ligia munteanu 3 (1) jpg
Ligia e pasionată de pălării

În afară de televiziune, cu ce te mai ocupi?

Alături de iubitul meu, am un magazin de pălării. El este creierul afacerii, eu sunt un colaborator de încredere pe partea de design şi de imagine. Totul a pornit dintr-o joacă, dar afacerea a crescut frumos în ultimii trei ani.

Ce planuri de vacanţă ţi-ai făcut pentru la vară?

Încă nu am un plan clar, dar cred că aleg tot Italia. Nu mă satur de această ţară... I-aş lua la pas fiecare localitate, în special pe cele medievale, din Toscana. Aş sta în Montepulciano câteva zile, apoi aş urca spre Portofino, după care aş coborî pe Coasta de Vest, spre Amalfi.  

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
emil rengle
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
irina loghin 80 de ani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emil rengle
xonia png
adrian fetecau png
livia graur jpeg
ana crudu familie nunta jpg
rona hartner