Rita Mureșan e de nerecunoscut! Metoda neconvenţională prin care a scăpat de kilogramele în plus

Ultima actualizare:

Rita Mureșan a vorbit în exclusivitate pentru Click! despre ultimele detalii din viața ei. Prezență rară la evenimentele mondene, n-am putut să trecem cu vederea peste ultima ei apariție publică, la Transilvania Fashion Festival, unde s-a fotografiat la brațul lui Cătălin Botezatu, o persoană dragă ei. Fostul fotomodel arată excepțional, radiază din toți porii, cu toate că drumul către starea de bine nu a fost ușor. Rita Mureșan ne-a dezvăluit că a slăbit prin... suferință!

292386225 5452184598157649 6959064796749883784 n jpg

Rita Mureșan este un etalon pentru ceea ce reprezintă moda din România, fiind primul manechin care a defilat pe un podium în afara granițelor, ca apoi să devină, cum era de așteptat, și un apreciat designer vestimentar la noi în țară.

Citește și: Rita și Nelu Mureșan, familie reunită de ziua mezinei lor, Gloria. Fata cea mare a venit și ea, tocmai din SUA

Contactată de Click!, Rita Mureșan ne-a dezvăluit cum a reușit să găsească forța pentru a face față momentelor dureroase, dar și planurile minunate pe care și le-a făcut alături de fiicele ei, Gloria și Rebeca. 

Vezi și: Rita Mureșan, imagine emoționantă cu fiicele ei! Sunt copia fidelă a mamei lor

Rita Mureșan, apariție fabuloasă la brațul lui Cătălin Botezatu

Fostul model de top a participat, recent, la unul dintre cele mai importante evenimente de modă din România, Transilvania Fashion Festival, cu o colecție plină de culoare și vitalitate, inspirată de călătoriile pe care le-a făcut în ultima vreme în țări precum India sau Brazilia, călătorii care au ajutat-o să-și vindece sufletul. 

Nu rata nici: În anii tinereții, au fost învățătoare! Rita Mureșan: "Le dăruiam ursuleți copiilor!"

De la eveniment nu a lipsit nici designerul Cătălin Botezatu, de care o leagă o frumoasă prietenie, ce durează de peste trei decenii. Amândoi au întâmpinat cumpene dificile, dar au știut să rămână recunoscători în ciuda provocărilor. Prieteni pe viață!

El este mult mai expansiv decât mine, eu sunt mai romantică, mai liniștită. Amândoi ne-am confruntat cu dificultăți, când am plecat în afară, la începutul anilor '90. Suntem prieteni de peste 30 de ani, iar în septembrie ne întoarcem la Cluj, la festival.", a declarat Rita Mureșan, în exclusivitate pentru Click!.

Vezi și: Rita Mureșan și Mihai Onilă vindecă prin «Terapia cu îngeri»? Ce spune biserica

Rita Mureșan, lecție despre integritate! 

Nu a fost greu să ne dăm seama că vedeta a dat jos kilograme bune, că și-a recuperat silueta de altădată, deși ani buni s-a luptat cu greutatea din cauza problemelor emoționale. La un moment dat, Rita Mureșan a făcut chiar și terapie cu îngeri. Persoană credincioasă, fostul model a oferit un răspuns surprinzător la întrebarea cum a reușit să scape de surplusul de grăsime.

«Prin suferință», un răspuns care invită publicul la a conștientizare, că bunăstarea emoțională nu se reflectă în numărul de pe cântar, ci la o meditație asupra valorilor sociale și morale. Astfel, Rita Mureșan a scăpat de kilogramele în plus pentru a fi mai sănătoasă, însă procesul nu a fost unul neapărat cel dorit, căci evenimente neplăcute s-au întâmplat în viața creatoarei de modă. 

Rita Mureșan a preferat să țină secret modul în care a dat jos kilogramele în plus! Una peste alta, important e că o vedem cu zâmbetul pe bune.

Iată și: Rita Mureşan urmează un program de slăbire în Thailanda

Rita Mureșan: «Căutarea mea spirituală a început dinainte să moară mama»

Un aspect important în viața Ritei Mureșan îl ocupă spiritualitatea, element care a ajutat-o să-și găsească forța interioară și să fie un stâlp de susținere și pentru ceilalți, dar mai ales a învățat-o să accepte ceea ce nu putem schimba, așa cum a fost și momentul în care mama sa a murit în 2007.

Rita Mureșan îmbină forța cu vulnerabilitatea, spiritualitatea cu tăria de caracter, construind portretul unui om complex, iar imaginea afișată publicului este doar un mic fragment de culoare, lumini și umbre ce reușesc să stârnească misterul și fascinația.

«Căutarea mea spirituală a început dinainte să moară mama mea, ca o pregătire pentru ce avea să urmeze...Când rămâi fără mamă, rămâi orfan. Călătoriile au fost foarte importante pentru mine, țări precum Brazilia, Peru India.»

Vezi și: Rita Mureșan, lacrimi de mamă: fiica ei cea mare s-a mutat definitiv în SUA. Ce ne-a spus Rebeca despre viața de acolo

Câinele familiei, disputat la partajul divorțului

Rita Mureșan este o mamă dedicată a două fiice, Gloria 22 de ani și Rebeca, 25 de ani, care s-au stabilit la mii de kilometri de casă, în Thailanda, respectiv SUA. Fata cea mică, Gloria, o vizitează la acest moment pe mama ei, iar cele două rezonează chiar și la nivel creativ, astfel că tânăra își va aduce contribuția personală la următoarea colecție de modă, semnată Rita Mureșan.

De citit și: Fiica Ritei Mureșan, performanță uriașă în SUA. „Sunt mândră până la lacrimi”

De asemenea ne-a povestit și despre gestul adorabil al lui Horia Brenciu, care i-a dăruit Gloriei, pe vremea când era o doar o copilă, un cățeluș din rasa labrador, un blănos ce a deveni un distins membru al familiei. 

«Fiica mea Gloria a revenit din Thailanda, iar acum se află la Constanța, la tatăl ei. A plecat la Neversea. A lăsat-o acasă la mine pe Bella, știi că eu am trei copii? (râde) Bella este un labrador, în vârstă de 13 ani, pe care Horia Brenciu i l-a dăruit Gloriei, pe când avea 10 ani. Fetele mele mă inspiră. Cea mică Gloria va lucra cu mine la următoarea colecție de modă. Nu știu momentan ce formă va lua acest proiect, rămâne să vedem».

Mai vezi și: E vegetariană, dar s-a îngrăşat 30 de kilograme în patru ani! Iată cum arată în prezent Rita Mureşan

Surpriza emoționantă din partea Rebecăi

Rita a reprezentat dintotdeauna un reper al eleganței autentice, o femeie asumată pentru care șarmul și feminitatea nu are de-a face cu machiajul sau intervențiile estetice, ci înseamnă educație, valori morale, integritate, spiritualitate și o emoție creativă ce-i conferă o alură tinerească și un magnetism aparte. Când fiica ei Rebeca a împlinit 23 de ani, tânăra a făcut un gest emoționant care demonstrează conexiunea minunată dintre cele două. 

Iată și: Rita Mureşan, vacanţă exotică cu fostul soţ: «Am plecat ca o familie!»

«Eu am spus tot timpul că am 23 de ani. Nu am apelat la intervenții, botox. Îmi place să ies și nemachiată din casă, iar când mă machiez, nu folosesc fond de ten, doar puțin ruj și rimel, iar atunci când pun machiaj o face Mirela Vescan, cel mai bun make-up artist din România, însă pentru evenimente speciale.  

Știi, când Rebeca a împlinit 23 de ani, a venit în România fără să știu, a intrat în casă și mi-a spus: "Mama, eu nu pot să fac 23 de ani fără să fiu lângă tine"», ne-a mai relatat Rita Mureșan. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!