20 de termeni din poker pe care e bine să îi știi dacă vrei să începi o carieră în domeniu

Ultima actualizare:
featured image (4) (1) jpg

În cazul în care te gândești să încerci jocul de poker, iată un dicționar cu cei mai populari 20 de termeni pe care e bine să îi stăpânești pentru a avea o introducere mai rapidă în domeniu. Jocul de poker are reguli destul de simple, astfel că e foarte ușor să le înveți, iar acest mic ghid poate fi un punct de pornire.

Termenii sunt următorii:

·       All-In - Acțiunea prin care se pariază toate jetoanele disponibile în timpul unei mâini. În cazul în care un jucător pariază toată suma disponibilă, dar mâna nu s-a terminat, un pot secundar se va crea, dar asupra acestuia nu are vreun drept. El poate câștiga însă potul principal la care a contribuit.

·       Bad Beat - Momentul în care o mână care era favorită să câștige pierde în fața unei mâini mult mai slabe. Această expresie se folosește în general când un jucător care a câștigat mâna nu ar fi trebuit să se afle în mod normal în pot, dar cu foarte mult noroc a reușit să prindă singura carte din pachet care i-a adus succesul (sau a făcut o mână mai bună pe turn și river).

·       Blind - Un pariu forțat ce este făcut de unul ori mai mulți participanți, înainte să se împartă cărțile. Blindurile sunt plătite în mod obișnuit de jucătorii aflați imediat în stânga butonului.

·       Call - Acțiunea prin care se contribuie la pot cu o sumă egală cu ultimul pariu plasat ori cu ultima plusare.

·       Check - Acțiunea prin care nu se pariază, dar se păstrează opțiunea de a plăti sau a plusa cu un pariu ulterior în aceeași rundă de pariere. Practic, este un pariu nul pe care jucătorii îl pot efectua în anumite situații.

·       Cărți comune - Sunt cărțile așezate cu fața în sus în mijlocul mesei și pe care fiecare dintre participanți le poate folosi pentru a forma cea mai bună combinație. Cărțile comune sunt folosite în versiuni ca Holdem ori Omaha.

·        Dealer - Cel care, practic sau virtual, împarte cărțile. În cazinouri sau cluburi, dealerul este profesionist, în timp ce pe platformele de Jocuri Poker online acțiunea se face automat, astfel că totul se petrece mai rapid, fără timpi morți. Din acest motiv, numărul celor care preferă acțiunea online este din ce în ce mai mare. Desigur, pe internet mai sunt și alte avantaje, cum ar fi mizele accesibile oricui, dar și turneele freeroll, fără taxă de participare.

foto 1 (1) jpg

Fish - „peștele” care pierde mai mereu

·       Fish - Jucător foarte slab, care joacă haotic, și pe care cei mai experimentați încearcă să-l identifice cât mai rapid pentru a specula lipsa abilităților sale.

·       Flop - Acest termen descrie primele trei cărți comune care sunt așezate cu fața în sus în jocuri ca Holdem și Omaha.

·       Fold - Acțiunea prin care renunți să mai joci o mână. Această decizie este luată atunci când consideri că nu ai cărți suficient de bune pentru a avea vreo șansă de câștig.

·       Heads Up - Momentul în care în joc rămân doar doi jucători.

·       Maniac - Termenul descrie un jucător care face pariuri, plusări ori blufuri într-un mod agresiv. El nu este neapărat un jucător bun, dar sunt și situații în care unii participanți se comportă ocazional așa pentru a-și speria adversarii.

·       Pot Odds - Suma de bani din pot comparată cu suma pe care trebuie să o achiți pentru a rămâne în mâna respectivă. Dacă în pot sunt, spre exemplu, 60 de dolari, iar cineva pariază 6 dolari, potul ajunge la un total de 66 de dolari. Te va costa 6 dolari să plătești, adică ai pot odds de 11:1. În cazul în care șansa de a avea cea mai bună mână la sfârșit este de cel puțin 1 din 12, ar trebui să plătești.

foto 2 (1) JPG

Ce este Raise?

·       Raise - Acțiunea prin care se mărește valoarea pariului curent.

·       Rake - Suma de bani care se ia din pot de către dealer. Cu ajutorul rake-ului cazinoul își asigură costurile de operare.

·       River - Este a cincea și ultima carte comună în versiunea de Holdem. Mai poartă și denumirea de "A cincea stradă".

·       Showdown - Termenul descrie momentul în care cei rămași în joc își întorc cărțile pe față pentru a stabili cine are cea mai bună mână.

·       Split Pot - Reprezintă momentul în care un pot este împărțit de doi sau mai mulți jucători deoarece au aceleași mâini.

·       Tilt - Este acțiunea în care se joacă fără prea multă rațiune, sub impulsul nervilor. Un jucător ajunge de regulă în această fază în cazul în care pierde cu o mână foarte bună.

·       Turn - A patra carte comună și mai poartă și denumirea "A patra stradă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net