Cum să îți pregătești mașina pentru o călătorie lungă de vară

Ultima actualizare:

Din cauza pandemiei de Covid-19 poate că nu ai avut curajul încă să pleci prea departe de oraș, dar cum lucrurile în ultima vreme s-au îmbunătățit, te-ai hotărât să faci o schimbare. Vremea este din ce în ce mai frumoasă, iar dorul de o călătorie cu mașina nu mai poate fi ignorat. Poate vrei să pleci în Nordul țării, să vizitezi Bucovina sau frumosul Maramureș ori pur și simplu vrei să te aventurezi departe de țară, în Budapesta, Viena sau relaxata Italie. 

foto: Unsplash.com
foto: Unsplash.com

Oricum ar fi, dacă vrei să pleci la drum cu mașina vara aceasta ar trebui să ții cont de câteva sfaturi utile și extrem de importante.

Cum să îți pregătești mașina pentru o călătorie lungă de vară

  • Inspectează-ți de la A la Z autovehiculul

Nu este nevoie să fii un expert în mașini pentru a ști că uleiul este esențial pentru un motor. Acesta unge componentele în mișcare precum pistoanele, arborele cotit și arborele cu came, astfel încât acestea să se poată mișca fără frecare prea mare. Intervalul recomandat pentru schimbarea uleiului este la fiecare 5.000 până la 8.000 mii de kilometri. Verificați manualul înainte de a stabili un program regulat pentru schimburile de ulei. Dacă ai făcut schimb de ulei în intervalul de timp recomandat, utilizează joja pentru a verifica starea uleiului și nivelul de umplere.

Dacă este lichidul este neagru, granulos sau sub linia minimă de umplere, verificați-l imediat și ar fi mult mai bine să duci mașina la un service și să nu pleci cu aceasta la drum până nu te asiguri că totul este în regulă. De asemenea, verifică că ai suficiente accesorii auto utile în portbagaj astfel încât mașina să fie pregătită pentru orice aventură. Pe site-ul Autogedal.ro găsești de la suporturi pentru biciclete, cârlige de remorcare până la scuturi auto metalice care să-ți asigure protecția și confortul la un drum așa de lung.

  • Învață cum să schimbi o anvelopă

Dacă până acum nu te-a preocupat acest aspect, ar fi bine să pleci la drum cu lecția învățată. Ar fi bine să ai cu tine o anvelopă în plus pentru urgențe și să știi cum să o schimbi. Mai mult, asigură-te că dețiii echipamentul adecvat, cum ar fi cricul și mecanismul de pornireși o cheie pentru anvelope.

Dacă nu te pricepi, ai putea ruga un prieten să te învețe sau poți sta pe lângă mecanicul auto și să vezi cum procedează acesta. Pentru că ne referim la acest capitol trebuie să ai la îndemână trusa medicală în care să pui medicamentele pe care le consideri necesare pentru drum, stingătoarele de incendiu și un triunghi de avertizare reflectorizant.

  • Aliniază și echilibrează anvelopele

Dacă uzura benzii de rulare a anvelopelor este neuniformă, foarte posibil ca acestea să nu fie aliniate corect, iar la viteze mari, un mic dezechilibru în greutate poate deveni cu ușurință o problemă majoră. Găsește-ți timp să echilibrezi sau să rotești anvelopele pentru a te bucura 100% de călătorie.

În concluzie, atâta timp cât ții cont de cele trei sugestii amintite în material aventura pe care o plănuiești o să reprezinte o amintire plăcută pe viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
zodii care nu se vor casatori niciodata jpg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
femeie trista jpg
beach 5571545 1280 jpg
culoare de par in functie de zodie jpg
Poți să pui la murat tot felul de legume, de la gogonele și castraveciori până la păstăi de fasole, morcovi și sfeclă roșie jpeg
carrots 2387395 1280 jpg
Castraveţi muraţi în saramură  Crocanţi şi gustoşi! jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net