Implant dentar și adiție de os în aceeași zi: Este posibil?

Medicii recomandă ca implantul dentar să se insereze în os la scurt timp după extracție. Ce se întâmplă dacă aștepți prea mult? Osul începe procesul natural de resorbție, iar mai târziu, când vei decide să îți pui implant dentar, va fi nevoie de o procedură suplimentară – adiție de os. Ce presupune această procedură? Se poate realiza în aceeași zi cu implantul dentar? Află toate detaliile din acest articol.

Implant dentar
Implant dentar

Ce este adiția de os?

Sigur cunoști multe informații despre implantul dentar. Știi deja că rolul acestuia este de a înlocui rădăcina naturală a dintelui și mai știi că, doar cu o îngrijire riguroasă, durata de viața a acestuia poate depăși chiar și 30 de ani. Doar medicul stomatolog îți poate spune ce implant dentar să alegi, analizând cu deosebită atenție cazul tău clinic.

Dacă până aici lucrurile sunt clare, s-ar putea ca acest termen, adiție de os, să te pună ușor pe gânduri. Prin adiție de os ne referim la procedura cu ajutorul căreia se reface structura osoasă. Scopul final al procedurii este de a insera implantul într-un os puternic și sănătos.

Orice implant are nevoie de adiție de os?

Nu orice implant are nevoie de adiție de os. Așa cum spuneam, procesul de resorbție are loc odată cu trecerea timpului, începând cu momentul în care ai pierdut un dinte, până în ziua în care decizi să înlocuiești dintele pierdut cu un implant dentar. Medicii ne sfătuiesc să luăm acestea decizie cât mai rapid, tocmai pentru a evita intervențiile suplimentare. Reține și faptul că prețul unui implant dentar poate crește semnificativ odată cu nevoia de a trece prin alte intervenții și tratamente.

Implantul dentar si adiția de os în aceeași zi

De cele mai multe ori, pacienții care au nevoie de adiție de os își doresc să ajungă o singură dată în cabinet, să facă o singură anestezie și să scape de două probleme în aceeași ședință. Este posibil, dar nu de fiecare dată. Astfel, decizia finală se va lua doar de către echipa medicală. În cazul resorbției severe, pacientul are nevoie de o perioadă de recuperare, înainte de a insera implantul în os. Medicii îți vor explica toate detaliile încă de la prima întâlnire. Pierderile osoase se observă cu ochiul liber pe radiografie.

Avantajele adiției de os și inserării implantului în aceeași zi

Sigur că există și o serie de avantaje dacă optezi pentru implant dentar și reconstrucție osoasă în aceeași zi, iar aici ne referim la:

●       Reducerea timpului de tratament;

●       Mai puține vizite la cabinet;

●       Reducerea numărului de intervenții chirurgicale;

●       Reducerea timpului de vindecare.

Totuși, trebuie menționat și faptul că durata ambelor proceduri poate varia semnificativ de la o persoană la alta, în funcție de complexitatea cazului.

Sfaturi pentru o recuperare ușoară și rapidă

Imediat după ce a fost inserat implantul, urmează perioada de recuperare, o perioadă în care este imperativ să respecți toate instrucțiunile primite în cabinet:

●       Creează-ți o rutină de îngrijire orală riguroasă;

●        Mergi la prima vizită, după 7-10 zile, pentru ca medicii să scoată firele de sutură;

●       Optează pentru o alimentație echilibrată;

●       Renunță pe cât posibil la vicii;

●       Mergi regulat la stomatologie.

În concluzie, este posibil să beneficiezi de implant dentar și adiție de os în aceeași zi, cu condiția ca medicul să-ți recomande această variantă. Există și cazuri în care pacientul are nevoie de timp după adiția osoasă, iar echipa medicală îți poate oferi cele mai bune sfaturi aici. Bazează-te pe experiența medicilor stomatologi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net