Alimentele care ne țin de foame. Ce trebuie să mâncăm pentru a avea un stil de viață sănătos și echilibrat

Ceea ce mâncăm ne afectează mai mult sau mai puțin sănătatea, de aceea trebuie să avem o alimentație echilibrată. Deși mulți apelează la diverse diete, cel mai indicat ar fi să consumăm alimente sățioase, dar și sănătoase în același timp. Iată ce ne recomandă specialiștii. 

Alimentele sățioase și sănătoase
Alimentele sățioase și sănătoase

Cartofi, avocado, ouă și carne grasă

Cei care vor să adopte un stil de viață echilibrat, trebuie să știe că există alimente sănătoase, dar care țin și de foame. Iată ce ar trebui să incluzi în alimentația ta, potrivit unui specialist în nutriție.

„Să începem cu carbohidrații. Cartofii trebuie să îi consumăm fierți, nu prăjiți, pentru că cei prăjiți vin la pachet cu foarte multe grăsimi nesănătoase și totodată și cu foarte multe substanțe toxice pentru organism, cancerigene. În momentul în care noi îi consumăm fierți, dar nu fierbinți sau calzi, atunci eu au un indice de sațietate mult mai ridicat (….) Avocado ar trebui să îl consumăm pentru că este plin de grăsimi sănătoase (…) Aceste grăsimi cresc senzația de sațietate. 

Două ouă în fiecare zi, fără nici un fel de problemă. Acesta, din punctul meu de vedere, este cel mai complet aliment. El vine la pachet cu proteine de calitate, prezente în albuș, albumine se numesc. Și de asemenea și cu grăsimi sănătoase. (…) Putem consuma carne grasă o dată pe săptămână, pentru că și grăsimea animală are rolul ei în organism”, a explicat nutriționistul Mario Popescu, în emisiunea „Vorbește lumea”.

Ceafa de porc, sardinele, leguminoasele, ovăzul și pastele integrale

„Eu recomand ceafa de porc cu salate sau cu salată de murături, mai ales în sezonul acesta. Sardinele sunt o sursă foarte bună de omega 3, ele sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase și oferă și senzație de sațietate, așa că le putem consuma fără probleme în salate seara, sau pur și simplu cu o felie de pâine integrală, sau chiar și cu cartofi lângă”, a mai adăugat specialistul în nutriție.

De asemenea, Mario Popescu a explicat că lintea, fasolea și năutul sunt extrem de sănătoase și conțin antioxidanți, dar și vitamine și minerale, care cresc senzația de sațietate. Mai mult, ovăzul și pastele integrale ne țin de foame pe tot parcursul zilei. 

„Am adus linte, fasole și năut. Vorbim despre leguminoase (….) conțin foarte mulți carbohidrați sănătoși, vin la pachet cu antioxidanți, vitamine, minerale, așa că oferă un grad de sațietate crescut. Așa că și o supă cremă de linte roșie, dacă consumi, o să vezi că îți oferă sațietate.

Ovăzul este plin de fibre solubile, care cresc sațietatea, dar ar trebui să îl lăsăm seara la rece, fie să îl fierbem dimineața câteva minute, pentru că are acid fitic în coajă, și acela inhibă absorbția calciului în organism. Putem să îl consumăm cu iaurt sau banane (…) Pastele integrale au mai mult fibre și oferă o senzație de sațietate pe termen mult mai lung”, a mai spus Mario Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop Colaj Pixabay jpg
horoscop shutterstock jpg
supa de pui cu galuste de gris jpeg
chec jpg
Trecerea la ora de iarna ti ar putea afecta dantura  Sursa foto Pixabay jpg
papanasi mamaliga jpg
zodii jpg
chiftelute marinate jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net