Cea mai mare greșeală pe care femeile o fac în relația cu partenerul. Lidia Fecioru: „Asta îl bagă în ceață”

Există o părere larg răspândită printre experții în relații că femeile, uneori fără să-și dea seama, recurg la anumite strategii sau comportamente care pot avea un impact negativ asupra relației pe termen lung.

Lidia Fecioru este specialistă în relații / foto: arhiva
Lidia Fecioru este specialistă în relații / foto: arhiva

În emisiunea „Adevăruri ascunse”, Lidia Fecioru a adus în discuție câteva dintre aceste aspecte.

Conform Lidiei Fecioru, aceste comportamente, deși uneori nu sunt percepute ca greșeli, pot fi de fapt instrumente psihologice. „Ne dăm seama că poate controlăm situația, că putem influența cumva, dar, în realitate, aceste tactici repetate devin greșeli pe care ulterior le regretăm", a subliniat ea.

Una dintre aceste greșeli majore constă în oscilația frecventă între stări emoționale. „Obiceiul de a trece de la o stare la alta pune adesea partenerul într-o situație confuză” a explicat Fecioru.

De asemenea, un aspect semnificativ este lipsa unei comunicări eficiente a nevoilor personale.

O altă greșeală care contează

În plus, o greșeală frecventă pe care o comit multe femei într-o relație este legată de nemulțumirea constantă față de aspecte minore ale vieții cotidiene. Ele se plâng des și de multe ori despre lucruri neînsemnate.

Un alt aspect este ignorarea părerii partenerului, ceea ce duce la lipsa dialogului. Potrivit lui Fecioru, exercitarea presiunii asupra partenerului nu este deloc constructivă pentru o relație sănătoasă.

Multe femei nu reușesc să-și recunoască propria frumusețe, ceea ce poate fi, de asemenea, o mare greșeală. Fecioru a subliniat că este incorect să se plângă în fața partenerului despre aspectul lor fizic și că acest lucru poate afecta negativ relația.

Cum poți trece peste infidelitate

Lidia Fecioru a abordat subiectul infidelității în relații și a oferit mai multe sfaturi despre cum să depășim această situație dificilă.

„Cred că atunci când cineva se simte înșelat, traversează un proces de transformare profundă. Inițial, resimte o înțepătură ca și cum ar fi fost lovit de o boală, apoi poate simți nevoia de răzbunare sau poate observa o schimbare în comportamentul partenerului infidel. În cele din urmă, deseori apare o stare de ignoranță.

În aceste situații, vindecarea poate fi un proces individual, dar există și posibilitatea reconcilierii. Oamenii pot ajunge să aibă discuții sincere, să găsească compromisuri”, a explicat Lidia Fecioru.

image
image
image
image
image
image
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net