De câte ori ar trebui cuplurile să facă sex pe săptămână. „Este bine pentru sănătatea lor mentală și fizică”

Ultima actualizare:

Cât de des ar trebui cuplurile să facă sex pe săptămână? Conform experților, persoanele care sunt în relații nu ar trebui să fie leneșe în ceea ce privește activitatea lor din dormitor, dacă vor să ducă o viață sănătoasă din toate punctele de vedere.

De câte ori ar trebui cuplurile să facă sex pe săptămână
De câte ori ar trebui cuplurile să facă sex pe săptămână

Deși există specialiști care spun că nu există un „număr magic” în privința raporturilor sexuale, un expert în relații a precizat cât de des ar trebui să facă sex cuplurile, conform unor cercetări științifice.

Recomandarea acestuia este ca orice cuplu să aibă activitate sexuală de minimum două - trei ori pe săptămână, acest lucru având beneficii pentru sănătatea mentală și fizică.

„Există o grămadă de dovezi științifice în spatele acestei afirmații. S-a demonstrat prin studii că este foarte bine ca femeile să aibă orgasm de trei ori pe săptămână. Este bine pentru sănătatea lor mentală, sănătatea lor fizică, este bine pentru corpul lor” a spus Jake Maddock,  expert în relații, pentru DailyMail.

De câte ori trebuie să faci sex pe săptămână?

De câte ori ar trebui cuplurile să facă sex pe săptămână
De câte ori ar trebui cuplurile să facă sex pe săptămână

Jake Maddock a explicat că sexul de trei ori pe săptămână este bun și pentru reglarea hormonală a bărbaților.

Acesta a subliniat însă că, pe măsură ce trece timpul, partnerii devin leneși în relații și fac sex tot mai rar.

„Oamenii din relații de lungă durată par să devină leneși și dacă fac sex o odată pe săptămână tind să creadă ca totul este în regulă, apoi o data pe lună și pe parcurs devin din ce în ce mai leneși, însă sexul de trei ori pe săptămână îi ține pe oameni pe drumul cel bun”, a transmis expertul pentru Daily Mail, citat de clicksănătate.

Persoanele căsătorite fac sex, în medie, o dată pe săptămână

Potrivit unui studiu publicat în Archives of Sexual Behavior, persoanele căsătorite fac sex de 51 de ori pe an, adică în medie o dată pe săptămână.

Totuși, dacă nu vă încadrați în pragul trasat de anumiți experți, nu ar trebui să intrați în panică.  Există mulți specialiști care spun că nu există un „număr magic” când vine vorba de frecvența raporturilor sexuale.

Terapeutul de cuplu și sexologul Isiah McKimmie a declarat pentru House of Wellness că numărul variază și se bazează pe viață și circumstanțe.

„Nu există un număr care să creeze o relație grozavă și este normal ca doi parteneri să aibă idei diferite despre cât de mult sex își doresc”, a spus Isiah McKimmie, conform sursei citate.

Totodată, acesta a punctat faptul că „este important ca în cuplu să existe preocuparea pentru a găsi plăcerea sexuală care funcționează pentru amândoi.”

De ce bărbații și femeile prefără poziții sexuale diferite?

Un psihoterapeut o explicat o curiozitate a cuplurilor. Intitulată „De ce preferăm anumite poziții sexuale”, postarea de pe contul expertei în relații explică de ce bărbații și femeile au uneori plăceri diferite atunci când intră în dormitor. 

„Bărbații sunt stimulați, de cele mai multe ori, de vizual, astfel că preferă acele poziții care le oferă un spectacol al părților considerate de ei ca fiind atractive: sâni, fese, buze”, se arată în mesajul de pe pagina de Instagram psihoterapeutul Oana Nicolau.

„Femeile sunt stimulate, de cele mai multe ori, de atingeri, astfel că preferă acele poziții prin care se asigură că zonele erogene pot fi atinse: fese, sâni, interiorul coapselor, etc, inclusiv contactul penisului cu vaginul pentru o bună stimulare a clitorisului”, se mai arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net