Idei pentru grădină cu buget redus

Ultima actualizare:

Fă-ți grădina frumoasă la buget redus anul acesta. Aceste idei de grădină DIY, drăguțe și ieftine de la designeri și experți în peisagistică, te vor ajută să îți amenajezi spațiul în cel mai scurt timp.

image

Dacă ești în căutarea unor idei de efect dar nu foarte costisitoare pentru amenajarea grădinii tale, este mult mai simplu decât crezi. În acest articol îți prezentăm câteva soluții care să te ajute să îți transformi grădina într-un loc fantastic cu bani puțini.

Fie că revopsesti un raft vechi sau că ai o idee creativă despre cum să plantezi și ce să plantezi sau să dai o viață nouă unor obiecte vechi pe care să le integrezi în grădina ta, cu puțină imaginație și creativitate poți să îți transformi spațiul verde cu stil și bani puțini.

Ghivecele multicolore, o idee de efect

Există o mulțime de modalități de a reduce costurile atât atunci când amenajezi, cât și atunci când decorezi. Una dintre cele mai simple modalități cu bani puțini prin care poți să dai culoare grădinii sunt ghivecele mici multicolore.

Plantarea florilor colorate în ghivece și recipiente este o modalitate foarte ieftină de a decora o grădină. Florile sunt ieftine, decorative și sunt adesea primul lucru de care sunt atrași oaspeții.

Sunt deosebit de eficiente într-un spațiu mic, pe o terasă sau într-o curte fără gazon, unde pot fi văzute din interior. Poți chiar să le amplasezi pe tomberoane sau pe o scară pentru a crea o grădină cu adevărat ieftină, dar eficientă. 

Peisagista de origine americană Ellen Wright spune: „Coșurile și ghivecele pot înveseli orice spațiu în aer liber și nu aveți nevoie de abilități experte în grădinărit pentru a le plantă. Există o gamă largă de coșuri suspendate și tipuri de oale pentru toate buzunarele; poți chiar să alegi majoritatea florilor și plantelor, în funcție de preferințele tale personale”

Sunt ideale dacă nu ai spațiu pentru straturi de flori în grădină, în plus, acestea vor fi ușor de întreținut și schimbat dacă doreșți un nou aspect.

Pereți verticali din plante

Creează impact prin plantarea pe verticală: vorbim de ghivece fixate pe pereți, grădini verticale și plante care cresc în sus, fie că sunt copaci, arbuști mai mari, cățărători sau gard viu, mai ales cele care sunt bune pentru a crea rapid intimitate, ecranare și securitate. 

Cea mai ieftină variantă (în afară de câteva plante în ghivece, ca cele de mai sus) este să începi cu plante cățărătoare care au creșterea rapidă, precum clematis armandii sau wisteria. Cumpără plante cât mai mature pentru rezultate mai rapide.

O altă opțiune este să folosești jardinierele suspendate cu plante care atârnă din care poți realiza adevărați pereți vii.

Mai ai ceva de cheltuit?

Atunci poți investi în copaci de talie mică pe care îi poți utiliza ca să creezi un tavan verde în grădină, la fel ca o pergolă sau un foișor. Va fi întotdeauna o opțiune mai ieftină decât construirea unei structuri complet noi.

Speciile diverse de plante dau unei grădini un sentiment instantaneu de substanță și proporție, care este greu de realizat altfel. Același lucru se poate spune și despre granițe: în loc să plătesti o firmăa pentru a construi un gard, este mai ieftin să investești în gard viu, plante cățărătoare și iarbă pentru a defini granița și pentru a crește intimitatea și securitatea grădinii. 

Din nou, merită întotdeauna să investeșți în cele mai mari plante pe care ți le poți permite pentru un impact mai rapid.

Mai multe soluții pentru amenajarea ieftină a grădinii în articolul pe larg din Casa Magazin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net