Metodele simple care înmoaie rapid boabele de fasole. Gătitul va fi mai ușor ca oricând
Fasolea este un ingredient foarte popular în țara noastră, iar mai multe rețete delicioase tradiționale o folosesc chiar ca ingredient principal. Însă, înainte de a începe să gătim este foarte important să știm precis cum să o înmuiem rapid și eficient.

Preparatele din fasole se numără printre cele mai populare și mai delicioase din țara noastră. Acest ingredient este unul foarte versatil, iar o mulțime de rețete tradiționale îl folosesc. Însă, de fiecare dată când gătim ceva care conține și fasole, ne dăm seama că acest ingredient trebuie fiert destul de mult timp pentru a se înmuia.
Din fericire, există câteva metode simple la care se poate apela pentru a înmuia fasolea! Iar cu ajutorul acestor trucuri, gătitul nu numai că va fi mai ușor ca niciodată, dar lucrurile vor merge și mult mai rapid!
Cum se înmoaie ușor fasolea
Poate că cea mai simplă metodă la care putem apela este să înmuiem boabele de fasole în apă, peste noapte. Chiar și numai 4 - 6 ore petrecute în apă vor fi suficiente pentru a înmuia fasolea, care se va găti mult mai repede și mai ușor.
Iar dacă nu avem timp să lăsăm boabele ore întregi în apă, putem să le înmuiem în apă fierbinte. Evident, nu trebuie să punem niciun fel de condiment în apă, ci doar să lăsăm boabele să se înmoaie puțin, înainte de a începe să gătim.
Gătitul va fi mai simplu ca niciodată
O altă metodă simplă care va ajuta fasolea să se înmoaie rapid este, din fericire, chiar și mai rapidă decât primele două. Practic, tot ce trebuie să facem este să adăugăm puțin bicarbonat de sodiu în mâncare. Boabele se vor înmuia rapid, așa că nu trebuie să folosim prea mult bicarbonat.
Iar un alt sfat important ne spune să nu folosim sare prea devreme. Deși poate suna surprinzător, atunci când este adăugată prea devreme, sarea poate întări boabele de fasole. Pentru a evita problema, sarea ar trebui adăugată atunci când mâncarea este aproape gata. Astfel, fasolea nu va fi chiar atât de tare.



































