Adevărata rețetă de zacuscă. E veche de 100 de ani și este, de departe, cea mai gustoasă pe care aţi mâncat-o

Zacusca este, fără doar și poate, una dintre cele mai îndrăgite preparate din țara noastră. Este o rețetă simplă, care va putea fi pregătită ușor chiar și de cei dintre noi care nu avem prea multă experiență în bucătărie. Iar dacă vrem să savurăm o zacuscă cu adevărat tradițională, trebuie să folosim această rețetă veche de un secol!

Zacusca este foarte populară în România / foto: Shuttersotck
Zacusca este foarte populară în România / foto: Shuttersotck

Zacusca este un preparat pe care deja fiecare român îl cunoaște. Cu toate acestea, există nenumărate versiuni ale rețetei de zacuscă și câteodată poate fi dificil să ne dăm seama care este cea mai bună. Din fericire, dacă vrem să gustăm o zacuscă cu adevărat tradițională, care va avea un gust delicios, există o rețetă veche de un secol la care putem apela!

În plus, partea cea mai bună este faptul că această rețetă nu are deloc nevoie de ingrediente complexe, scumpe, sau pe care nu vom avea cum să le găsim prin magazine!

Este o rețetă de zacuscă veche de un secol

Practic, pentru a pregăti această zacuscă tradițională avem nevoie de trei kilograme de vinete coapte, curățate și scurse cât mai bine, aproximativ două kilograme de ardei și gogoșari copți și curățați, două kilograme de ceapă albă, trei litri de bulion și 500 ml de ulei de floarea-soarelui.

Desigur, pe lângă toate aceste ingrediente, va trebui să mai avem la îndemână și îndeajuns de multă sare! Cam trei linguri de sare ar trebui să fie suficiente, însă cantitatea poate depinde de preferințele personale.

Cum se pregătește ușor această zacuscă

În primul rând, va trebui să coacem vinetele pe o tablă iar apoi să le curățăm cât mai bine de coajă. Același lucru trebuie făcut și cu ardeii, pe care va trebui să presărăm sare. Mai departe, ceapa trebuie tocată cât mai mărunt posibil, așa că cel mai bine este să folosim un robot de bucătărie sau chiar și mașina de tocat.

Apoi, va trebui să lăsați uleiul să se încingă într-un ceaun, după care veți adăuga ceapa și o veți lăsa să se călească. După un sfert de oră se poate adăuga bulionul, pe care îl vom lăsa pe foc alături de ceapă vreme de încă 15 minute.

În acest timp, va trebui să tocăm și vinetele și ardeii, pe care le vom pune împreună într-o altă oală și le vom lăsa pe foc vreme de 15 minute. Apoi, ingredientele trebuie amestecate în aceeași oală și lăsate la fiert vreme de două ore.

La final, vom avea o zacuscă tradițională delicioasă, de care nu ne vom mai sătura.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net