Brioșe cu brânză și spanac, un mic dejun perfect pentru o dimineață aglomerată. Se prepară rapid

Diminețile sunt adesea aglomerate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la un mic dejun gustos și sănătos. Brioșele cu brânză și spanac sunt soluția ideală: delicioase, hrănitoare și extrem de ușor de preparat. Cu ingrediente simple și la îndemână, poți pregăti aceste brioșe savuroase în mai puțin de 30 de minute.

Brioșe cu brânză și spanac.
Brioșe cu brânză și spanac.

Ingrediente pentru 12 brioșe:

150 g spanac proaspăt sau congelat (bine scurs);

200 g brânză feta sau telemea ușor sărată, mărunțită;

50 g parmezan ras (opțional, pentru extra savoare);

3 ouă mari;

200 ml lapte;

100 ml ulei vegetal (de floarea-soarelui sau măsline);

250 g făină;

1 plic de praf de copt (10 g);

Sare și piper, după gust;

Opțional: semințe de susan sau de in pentru decor.

Cum se prepară

Dacă folosești spanac proaspăt, spală-l bine, opărește-l timp de 1-2 minute în apă clocotită, apoi scurge-l și toacă-l mărunt. Dacă utilizezi spanac congelat, asigură-te că este complet decongelat și bine stors de apă.

Într-un bol mare, bate ouăle cu un praf de sare și piper. Adaugă laptele și uleiul, apoi încorporează brânza feta, parmezanul și spanacul tocat.

Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt. Adaugă treptat acest amestec peste compoziția umedă, amestecând ușor cu o spatulă până la omogenizare.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pregătește o tavă pentru brioșe, tapetând-o cu forme de hârtie sau ungând-o cu puțin ulei. Împarte aluatul uniform în forme, umplându-le aproximativ 3/4. Presară semințe de susan sau de in, dacă dorești.

Coace brioșele timp de 20-25 de minute sau până când devin aurii și trec testul scobitorii. Lasă-le să se răcească ușor înainte de a le scoate din forme.

Sfaturi și variante:

Poți adăuga în compoziție și alte ingrediente, precum măsline feliate, ardei roșu tocat sau ceapă verde.

Pentru un plus de aromă, poți folosi condimente precum oregano, cimbru sau nucșoară.

Brioșele sunt ideale pentru mic dejun, dar și ca gustare sau în pachețelul de prânz.

Aceste brioșe cu brânză și spanac sunt atât de versatile încât le poți savura simple sau alături de o salată proaspătă. Cu siguranță vor deveni preferatele întregii familii!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
reteta salata de vinete
cub horoscop bani
horoscop jpg
zodii care isi schimba viata dupa sf andrei jpg
Horoscop luna martie jpg
BeFunky collage (45) jpg
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
poker chips table jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net