Câtă sare se pune la murături. Multe persoane nu știu și fac o mare greșeală
Sezonul murăturilor este în toi și mai toate gospodinele au început să pună deja la borcan legumele preferate. O întrebare cu care se confruntă multe dintre ele are legătură cu cantitatea de sare pe care trebuie să o adauge în saramură. Ei bine, află din rândurile de mai jos care este secretul murăturilor perfecte.
Recent, pe pagina de TikTok a agrostiri.ro., este dezvăluită cantitatea de sare pe care trebuie să o folosim în prepararea saramurii pentru murături. De asemenea, au fost amintite și beneficiile pe care condimentele din borcanul cu murături le au.
Cantitatea corectă de sare pe care trebuie să o folosim, atunci când punem legume la murat
Nici prea multă, dar nici prea puțină, ci potrivită - da, cantitatea de sare pe care o folosim în saramura pentru murături trebuie să fie de 1 lingură pentru 1 litru de apă. De asemenea, important de reținut este faptul că este nevoie de conservanți naturali care să ofere un gust fantastic murăturilor. Care sunt aceștia? Ei bine, amintim aici de frunzele de vișin, mărar și hrean. De asemenea, în listă se încadrează și usturoiul și semințele de muștar.
„Câtă sare se pune la murături? Multă lume nu știe și face o mare greșeală. Secretul unei saramuri perfecte pentru murături nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării, ci și condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăți. Astfel, frunzele de vișin, mărarul și hreanul sunt, la rândul lor, conservanți și dau aroma potrivită murăturilor.
Secretele unei saramuri perfecte pentru murături constă în sarea adecvată și condimente. Sarea grunjoasă (nu iodată) este esențială, într-un raport de 1 lingură de sare la 1 litru de apă. Condimentele precum hreanul, usturoiul, semințele de muștar și mărarul uscat sunt conservanți și adaugă aromă. Asigură-te că borcanul este curat, dezinfectat și închis etanș pentru murături crocante și delicioase.”, se arată în postarea din social media.