Ce ingredient NU trebuie să adaugi niciodată în omletă. Multe persoane fac această greșeală

Omleta a devenit una dintre cele mai consumate mâncăruri la micul dejun. Adevărul este că gustul este unul destul de bun, însă un plus îl reprezintă timpul scurt de gătire și alimentele folosite, care nu sunt deloc costisitoare. Totuși, deși poate fi preparată chiar și de către cei și cele care nu sunt experți în arta culinară, dar există un aliment folosit deseori în prepararea omletei, care însă nu este deloc recomandat. 

Omletă / foto: Pixabay
Omletă / foto: Pixabay

Atunci când facem omletă, fiecare o poate prepara cu legumele preferate, însă mulți tind să adauge lapte în compoziție, în ideea că aceasta va deveni mult mai pufoasă și gustoasă. Marii bucătari ne recomandă să nu mai facem acest lucru. 

Laptele în omletă nu este recomandat 

Un bucătar celebru din Anglia a vorbit despre cea mai mare greșeală pe care o putem face atunci când pregătim omleta: laptele. Deși marea majoritate îl adaugă în compoziție de dragul de a obține un preparat cât mai pufos și moale, laptele nu face altceva decât să ofere o textură cauciucată. 

„Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată.”, a explicat chef Dan Joines, potrivit Digi World.

Deși laptele nu este recomandat, cheful ne anunță că folosirea untului este secretul pentru o omletă gustoasă și pufoasă. El trebuie adăugat în tigaia în care urmează să punem ouăle:

„Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic.

Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a mai declarat bucătarul.

De asemenea, este important ca ouăle să fie bătute foarte bine înainte de a fi adăugate în tigaie, deoarece dacă sunt lăsate deoparte își vor pierde din volum. Și rapiditatea cu care sunt bătute ouăle este importantă: dacă sunt amestecate cu o viteză mai mare, aerul pătrunde printre ele și practic își dublează volumul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net