Ce pun bulgăroaicele în pâine pentru a fi crocantă la exterior și moale ca un nor la interior. Ingredientul secret pentru un preparat ca la brutărie

Pâinea pregătită în stil bulgăresc se numără printre cele mai reușite produse de panificație. Deși multe gospodine obișnuiesc să prepare pâinea clasică din făină, sare, apă și drojdie în propria casă, există o variantă care o face mult mai gustoasă și mai pufoasă. Află din continuarea articolului ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi. 

Pâine / foto: Pixabay
Pâine / foto: Pixabay

De cele mai multe ori, majoritatea gospodinelor apelează la diverse trucuri culinare pentru a face o pâine de casă mult mai pufoasă și delicioasă. Multe dintre ele folosesc de mult timp rețeta bulgărească pentru a avea pe masă o pâine perfectă. 

Ingredientele de care ai nevoie

Lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a pregăti pâinea în stil bulgăresc este diversificată de anumite ingrediente care alcătuiesc o pâine extrem de gustoasă, pufoasă la interior și crocantă la exterior. 

  • 350 gr de făină pentru prăjituri - cu praf de copt în ea sau adăugați 1 praf de copt la făina de pâine.
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 200 gr de unt la temperatura camerei
  • 1ou
  • 1 iaurt natural
  • 80 gr de brânză galbenă rasă
  • 80 gr de brânză bulgareacă 5% rasă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat pentru uns pâinea
  • 1 lingură ulei
  • 1 ou bătut
  • 2linguri de sau mac sau susan

Mod de preparare

Există două variante pentru a frămânata pâinea: cu malaxorul sau manual. În prima parte se adaugă ingredientele pentru pâine în oala robotului și se lasă aluatul la prelucrat. 

În cazul în care o frămânți tu, făina se amestecă cu untul și uleiul de măsline. Ulterior, trebuie să adaugi treptat fiecare ingredient în făină și se frământă până se formează aluatul de pâine. 

O tavă de chec se tapetează cu o hârtie de gătit și se unge cu o lingură de ulei. Deasupra se unge cu ou și se presară macul sau susanul. Se pune aluatul și se bagă tava la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170 de grade, conform site-ului gustos.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene si Albert de Monaco Facebook2 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
celulita shutterstock 2296152455 jpg
horoscop webp
image png
Supă cremă de legume jpeg
banner Carmen Bruma
Silviu Prigoana Foto Adevarul (4) JPG
secret horoscop pexels jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net