Rețeta care a cucerit internetul! Cea mai bună și crocantă pâine de casă. Nu necesită frământare și se prepară doar cu 4 ingrediente
Cu toții știm că pâinea de casă este mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea din comerț. Însă, ce te faci atunci când nu ai timp sau chef de frământat? Ei bine, există o rețetă care nu necesită acest lucru și care se pregătește în doar câțiva pași.
Cea mai delicioasă pâine de casă
Pâine de casă fără frământare, rețeta care a dat gata tot internetul. Are o coajă subțire și un miez pufos și moale, o adevărată bunătate care se prepară cu doar 4 ingrediente după o rețetă extrem de simplă. Iată rețeta pas cu pas, potrivit Cosânzenele Gătesc, dar și lista cu ingrediente. Astfel, ai nevoie de:
-390 de grade de făină
-350 de ml de apă călduță
-5 grame de drojdie uscată
-o linguriță cu vârf de sare
Metoda de preparare
Trecem la treabă și urmăm cea mai simplă și rapidă metodă de pregătire a pâinii de casă. Într-un vas încăpător punem toate ingredientele și le amestecăm cu o lingură de lemn sau o spatulă rezistentă, până când obținem un aluat perfect omogen. Ulterior, acoperim vasul cu o folie alimentară și lăsăm coca la dospit într-un loc cald, pentru o oră și 30 de minute.
După ce s-a dublat volumul, punem aluatul într-o oală de fontă sau o tavă mai mică și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade. Atenție! Nu uitați să dați drumul la ventilație! Aluatul se ține la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Cosânzenele Gătesc ne recomandă ca în cazul în care coacem pâinea în oala pentru copt, să punem capacul atunci când o băgăm la cuptor. După o jumătate de oră, înlăturăm capacul și o mai lăsăm pentru încă 10 minute ca să prindă crustă. Rezultatul este wow, o adevărată bunătate pentru toate gusturile.
În plus, pâinea este la fel de delicioasă atât caldă, cât și rece. Se poate mânca goală sau cu diverse preparate făcute în casă. În cazul în care coaja este mult prea dură, după ce o scoatem din cuptor, trebuie unsă cu puțină apă, iar apoi împăturită într-un prosop pentru câteva minute.