Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în pâine, ca să iasă moale și pufoasă. Orice bună gospodină trebuie să-l știe!

Pâinea, unul dintre cele mai vechi și mai consumate alimente de către oameni, se regăsește și se poate pregăti chiar în propria casă în mai multe varietăți. Totuși, cea mai mare provocare atunci când vrem să facem pâine, este să o facem cât mai pufoasă. Ei bine, salvează rețeta de astăzi și află din rândurile de mai jos care este ingredientul „secret” care te va ajuta să frămânți și să coci cea mai pufoasă pâine pe care ai mâncat-o vreodată.

Cum poți prepara cea mai pufoasă pâine de casă / foto: Pixabay
Cum poți prepara cea mai pufoasă pâine de casă / foto: Pixabay

Există mai multe trucuri care te ajută să gătești cea mai bună pâine. Astfel, încă de pe acum trebuie să scoți drojdia din lista ingredientelor, iar apa simplă înlocuiește-o cu apă minerală. Urmează cu sfințenie pașii de mai jos pentru a pregăti cea mai bună și mai pufoasă pâine.

Pâine de casă cu apă minerală

Ingrediente de care ai nevoie:

-300 g de făină albă;

-200 g de făină integrală (sau de secară);

-½ linguriță de sare;

-310 ml de apă minerală carbogazoasă.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi:

Rețeta pentru cea mai frumoasă pâine de casă / foto: Pixabay
Rețeta pentru cea mai frumoasă pâine de casă / foto: Pixabay

Într-un bol adânc cerne făina și adaugă particulele din făina integrală rămase pe sită. Adaugă sarea și amestecă ingredientele. După ce ai făcut acest lucru, fă o adâncitură în mijlocul făinii și adaugă, treptat, cantitatea de apă minerală carbogazoasă.

Te poți ajuta de lingură pentru a amesteca, sau poți frământa și cu mâna. După ce aluatul va deveni omogen, presară pe masă făină și transferă coca din bol. Frământă până când aceasta va deveni netedă și omogenă.

Nu este nevoie să lași coca la dospit, întrucât compoziția nu conține drojdie. Taie și modelează aluatul în funcție de forma pe care vrei să o dai pâinii (rotundă sau alungită). 

În funcție de preferințe, poți face câteva modele și să adaugi puțină făină integrală.

Pâinea se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 60 de minute.

image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
horoscop shutterstock jpg
Cele mai grozave regiuni din Europa pentru o vacanță prelungită    Iată care este topul celor mai grozave regiuni din Europa unde se merită să îți petreci o vacanță prelungită! jpg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
Secret, zodii jpg
1 horoscop zodii bogate jpg jpeg