Cel mai delicios tort cu căpșune. Este desertul ideal pentru zilele toride de vară
În zilele caniculare de vară, nu prea avem poftă de mâncare, mai ales dacă este vorba de ceva dulce. Însă, există anumite deserturi care ne răcoresc. Este și cazul tortului cu căpșune. Este complet delicios, răcoritor și ușor de preparat.
Vara este momentul deserturilor ușoare și răcoritoare, iar dacă vrem să ne bucurăm de un desert de vară delicios, atunci putem pregăti rapid un tort de căpșune. Este ușor de preparat și este extrem de gustos. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
Pentru blat:
4 ouă
120 g zahăr
120 g făină
1 linguriță praf de copt
Un praf de sare
Pentru cremă:
500 g mascarpone
200 g frișcă lichidă
100 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
Pentru decor:
250 g căpșune (se pot folosi orice alte fructe de pădure)
Câteva frunze de mentă
Mod de preparare
Începeți prin a pregăti blatul. Mai întâi, separați albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile cu un vârf de sare. Adăugați treptat zahărul și continuați să amestecați până când se formează o bezea lucioasă. Într-un bol separat, se bat gălbenușurile de ou până devin spumoase. Cu o lingură, se amestecă ușor gălbenușurile în albușuri, pentru a nu se lăsa compoziția.
Se cerne făina cu praful de copt și se adaugă la amestecul de ouă puțin câte puțin, amestecând ușor cu o lingură pentru a nu scoate aerul dinn bezea. Se toarnă compoziția pe o tavă de copt tapetată cu hârtie și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet.
În continuare, se prepară crema amestecând mascarpone, zahărul pudră și esența de vanilie până se omogenizează și devine pufoasă. Bateți frișca lichidă până devine tare și încorporați-o ușor în amestecul de cremă.
Se taie apoi blatul în două. Se așază jumătățile pe o farfurie și se întinde un strat generos de cremă. Se adaugă căpșuneșe tăiate felii. Pe celălalt blat se adaugă un alt strat de cremă și se decorează cu restul căpșunelor și mentă. Lăsați desertul în frigider timp de cel puțin 2 ore înainte de a-l tăia. Acest lucru va întări crema și o va împiedica să curgă atunci când tai tortul. Poftă bună!