Limonada braziliană, vedeta acestei veri. Este răcoroasă și are un gust inedit. E musai să o încerci și tu

În căldura toridă a verii, nimic nu este mai revigorant decât un pahar de limonadă proaspăt preparată. Anul acesta, limonada braziliană cucerește inimile și papilele gustative ale tuturor, fiind vedeta incontestabilă a sezonului estival. Răcoritoare, cu un gust unic și cremos, această băutură aduce un suflu nou clasicii limonade.

Limonadă. Foto: arhiva.
Limonadă. Foto: arhiva.

Originea și popularitatea limonadei

În America de Nord și Asia de Sud, limonada este de obicei preparată acasă, cu puține ingrediente simple: lămâie, apă și zahăr. Termenul de „limonadă” provine din franceză, de la cuvântul „limon” (lămâie) și sufixul „-ade”, care indică o băutură creată dintr-un fruct. În comunitatea ebraică din Cairo, între secolele X – XIII, sucul de lămâie era deja popular, preparat cu zahăr și vândut în sticle. Până la sfârșitul secolului al XII-lea, beneficiile lămâilor erau bine cunoscute și apreciate, inclusiv de medicul personal al liderului musulman Saladin.

Ingredientele necesare pentru limonada braziliană

Limonada braziliană se găsește atât în barurile de la malul mării, cât și în restaurantele de lux. Pentru cei care vor să prepare această delicioasă băutură acasă, iată de ce aveți nevoie:

- 3 lămâi mari, cu coaja netratată (bio)
- 500 ml apă
- 350 g lapte condensat
- Câteva frunze de mentă

Cum se prepară

Tăiați lămâile în bucăți mai mici, fără a îndepărta coaja. Asigurați-vă că scoateți sâmburii și mijlocul alb, care pot da un gust amar.

Puneți bucățile de lămâie într-un blender, adăugați 500 ml apă și mixați până obțineți un amestec omogen.

 Sucul rezultat se strecoară pentru a elimina pulpa. Lichidul rămas după strecurare se pune înapoi în blender.

Adăugați laptele condensat și câteva frunze de mentă în blender, apoi mixați din nou. Dacă preferați o limonadă mai dulce, puteți adăuga treptat mai mult lapte condensat până ajungeți la gustul dorit.

Limonada se consumă imediat, pentru a savura pe deplin prospețimea și cremozitatea ei. Dacă aveți un blender foarte puternic, puteți adăuga și cuburi de gheață pentru un efect răcoritor maxim.

Recomandări și sfaturi

Emilia Micu, pe blogul ei culinar „Emilia gătește”, recomandă ajustarea cantității de lapte condensat după gustul fiecăruia. Pentru cei care preferă un gust mai puțin dulce, laptele condensat poate fi adăugat treptat, până la obținerea aromei perfecte. Limonada braziliană este nu doar cremoasă și plăcută la gust, dar și extrem de răcoritoare, perfectă pentru zilele fierbinți de vară.

Limonada braziliană este mai mult decât o băutură răcoritoare – este o experiență gustativă inedită, care aduce un plus de savoare și rafinament oricărui moment al zilei. Cu o rețetă simplă, dar cu un rezultat spectaculos, această limonadă devine rapid vedeta verii. Așadar, dacă nu ai încercat-o încă, este timpul să te răsfeți cu un pahar de limonadă braziliană și să te bucuri de răcoarea și gustul său unic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
prajitura piersici jpeg
zodiac signs love horoscope april 9 2023 webp
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop 1024x633 webp
bradicardie jpg
serbet de portocale si capsuni jpeg
horoscop chinezesc
Avocado FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net