Cele mai bune sarmale pentru masa de Revelion, după rețeta lui chef Scărlătescu. Așa reușești să-ți surprinzi invitații

Nicio mâncare, oricât de sofisticată ar fi, nu reușește să egaleze faimoasele sarmale care se găsesc pe mesele românilor în perioada sărbătorilor. De Crăciun, de Anul Nou, Paște și alte sărbători importante, sarmalele se află primele pe lista preparatelor gospdinelor. Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul acestora și le oferă rețeta lui pentru un preparat reușit.

Cum pregătim cele mai bune sarmale / foto: Arhiva Click!
Cum pregătim cele mai bune sarmale / foto: Arhiva Click!

Cătălin Scărlătescu se numără acum printre cei mai faimoși bucătari din România. Un succes culminant i l-a adus și participarea în cadrul emisiunii culinare „Chefi la cuțite”, acolo unde alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea a jurizat vreme de 12 sezoane. 

Sarmale preparate după rețeta lui chef Scărlătescu 

Celebrul bucătar a oferit din secretele sale culinare gospodinelor, pentru a pregăti cele mai bune sarmale cu care să își servească invitații în noaptea de Revelion. 

Ingrediente de care ai nevoie pentru rețeta de sarmale a lui chef Scărlătescu: 

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt și se pune la călit pentru a căpăta o culoare ușor arămie. După ce s-a prăjit, se oprește focul și se lasă ceapa la răcit. 

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Celebrul bucătar mărturisește că trucul pentru o aromă și un gust aparte al sarmalelor este oferit de o bucată generoasă de afumătură pusă între sarmale. 

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar, citat de rețetepractice.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net