Chec cu mere și scorțișoară, rețeta „vedetă” a acestei toamne. Se prepară simplu și rapid

Toamna, anotimpul preferat al multor persoane, tocmai ce și-a intrat în drepturi, iar gospodinele care au așteptat cu nerăbdare acest sezon s-au apucat deja de pregătit diverse mâncăruri specifice sezonului. 

Chec cu mere și scorțișoară - Foto: Arhiva Click!
Chec cu mere și scorțișoară - Foto: Arhiva Click!

Astăzi vă vom prezenta rețeta unui chec cu mere și scorțișoară, pregătit și prezentat de persoanele din spatele paginii de Facebook „Cosânzenele gătesc”. Într-o postare apreciată de multă gospodine, sunt prezentate ingredientele și explicați pașii de pregătire ai acestui desert. 

Ingredientele pentru checul cu mere și scorțișoară 

Pentru pregătirea checului cu mere și scorțișoară nu sunt necesare foarte multe ingrediente, și rețeta nu este una complicată. Iată ce trebuie să ai în bucătărie și cum trebuie să procedezi. 

După cum bine știm, toamna aduce cu ea cele mai îmbietoare arome, iar combinația de mere și scorțișoară nu are cum să lipsească din bucătărie. Iată cum poți pregăti un chec pufos și aromat, ideal pentru momentele când ai musafiri sau, pur și simplu, ai poftă de ceva dulce. 

„Deserturi de toamnă – Episod 3: Chec cu mere și scorțișoară - cel mai bun chec pe care l-ai mâncat.

Ingrediente:

  • 2 mere măricele 
  • 2 ouă 
  • 200 g făină
  • 70 g zahăr brun
  • 110 g zahăr alb
  • 110 g unt
  • 125 ml lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 ouă
  • 2 mere dulci
  • 200 g făină
  • 200 g făină
  • 200 g făină

Mod de preparare:

1. Într-un bol adăugăm untul topit sau ținut la temperatura camerei. Adăugăm treptat zahărul alb și amestecăm cu un tel sau un mixer.

2. Continuăm să punem ingrediente în aluatul nostru cremos: cele două ouă ținute și ele la temperatura camerei, făina amestecată cu praful de copt, laptele.

3. Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și adăugăm jumătate de aluat în ea. Întindem bine astfel încât aluatul să ia forma tăvii.

4. Peste aluat punem un măr dulce tăiat cuburi și jumătate din zahărul brun amestecat cu scorțișoară.

5. Punem și restul aluatului peste toate bunătățile din tavă, îl întindem cât de bine putem, adăugăm și celălalt măr tăiat cuburi și restul de zahăr brun cu scorțișoară.

6. Băgăm la cuptorul încins la 180 de grade pentru 50 de minute.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net