Chec cu nuci și cafea, rețeta ideală pentru meniul de Paște. Trucul secret care îl face mai bun decât la patiserie. VIDEO
Chec cu nuci și cafea, rețeta care a făcut înconjurul internetului. Este ideală pentru masa de sărbători și are un gust absolut demențial. Cosânzenele gătesc au explicat metoda de preparare pas cu pas, iar rezultatul este uimitor.

Nu doar în restaurante și cafenele putem găsi checuri delicioase sau perfecte, ci și la noi acasă. Această rețetă este deosebită, ideală pentru meniul de Paște, dar și pentru zilele în care avem poftă de ceva dulce și bun. Este pufos, aromat și are o crustă ușor crocantă. În plus, cu doar două ustensile de bucătărie și câteva ingrediente, poți obține un adevărat deliciu culinar.
Lista de ingrediente:
- 170 ml de cafea
- 3 ouă
- vanilie
- 100 g de zahăr
- 100 ml de ulei
- 220 g de făină
- o linguriță de praf de copt
- 100 g de nuci măcinate
- 2 linguri de fulgi de migdale
Modul de pregătire
Metoda de preparare este extrem de simplă, însă trebuie să ținem cont de un truc simplu pentru ca preparatul nostru să iasă ca la carte. Astfel, tot ce trebuie să facem este să lăsăm cafeaua să se răcească, înainte de a o adăuga peste celelalte ingrediente.
„Într-un bol mai mare batem cu ajutorul unui tel ouăle, apoi adăugăm și zahărul și uleiul. Folosim cafeaua măcinată. Noi am ales să facem cafea la ibric fix cum făcea mama, însă puteți folosi și cafea instant sau la espressor.
Important este să o lăsați să se răcească înainte de a o pune peste celelalte ingrediente. Continuăm cu făină, praful de copt și nucile mărunțite. Punem aluatul într-o tavă de chec, presăram și câțiva fulgi de migdale și băgăm la cuptor (180 de grade pentru 40-50 de minute).
Checul este și el gata așa că nu ne rămâne decât să va invităm și pe voi la masă! Rezultatul? O bunătate perfectă pentru orice moment al zilei. Acest deșert merge de minune cu o cafea, la micul dejun sau savurat alături de oamenii dragi!”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.